samotnik 24.04.2017 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Czy warto akrylować połączenie ścian działowych ze stropem Teriva? Akryluję właśnie poddasze i zastanawiam się, czy i parteru nie przejechać... Wolałbym nie, mam już zdarte palce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 25.04.2017 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Nie akryluje się. Poza tym do takich prac używamy szpatułki silikonowej, kostek silikonowych a nie palców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 29.04.2017 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 No, u mnie ekipa zakleiła maltą łączenie ścian działowych ze stropem. Wiem, że to niby bład, ale tak się upierali przy tym, że odpuściłem. Argumentowali, że jeśli strop ma pracować, to tym bardziej popęka, jeśli będzie na elastycznym łączeniu. Po namyśle - jest w tym coś racji. Nie będzie pękać, jeśli strop i ściana nie będą się względem siebie przesuwać. Jeśli w ogóle, to właśnie sztywne połączenie to gwarantuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts