emenek 24.04.2017 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Hej, W listopadzie miałem tynkowane ściany wewnątrz domu (tynk gipsowy). Wylewka została wykonana później - z końcem lutego tego roku. Ponieważ pogoda za bardzo nie rozpieszczała wilgoć oddawana przez wylewkę wsiąkała w tynki. Obecnie wylewka jak i tynki są już praktycznie suche, z tym niestety są jeszcze małe plamy wilgociowe na ścianach, które bardzo wolno schną. Czy powinienem poczekać aż całkowicie wyschną zanim zagruntuje ściane pod malowanie czy też mogę przystąpić juz do gruntowania? W załączniku przesyłam zdjęcie tych plam. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 24.04.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Tynki muszą być suchutkie. Skoro nie wyschły od listopada to przetrzyj je papierem (te plamy), wyschną w dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 24.04.2017 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Tak jak pisze kolega-przeszlifować i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emenek 25.04.2017 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Dzięki, spróbuję przeszlifować tak jak radzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 24.05.2017 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Szanowny Panie, gruntowanie należy wykonywać na suchym tynku. Zgodnie z wcześniejszymi poradami internautów, mokre miejsca najlepiej przeszlifować delikatnie papierem ściernym. Należy zadbać o odpowiednią wentylację pomieszczenia tak, aby podłoże było suche. Po wyschnięciu ścian trzeba je odpylić (przed gruntowaniem). Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts