marekkkoniu 25.04.2017 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Witam.Kupiłem dom z ocieplonym stropem wełną.Pod wełną jest izolacja paro przepuszczalna.Czy ocieplając dodatkowo dach wełną muszę również położyć izolację paro przepuszczalną ?PozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 25.04.2017 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Witam.Kupiłem dom z ocieplonym stropem wełną.Pod wełną jest izolacja paro przepuszczalna.Czy ocieplając dodatkowo dach wełną muszę również położyć izolację paro przepuszczalną ? Pozdrawiam Marek Zdefiniuje "pod wełną". Narusuj lub wytłumacz konstrukcję przegród, stropu, dachu z uwzględnieniem szczelin wentylacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekkkoniu 25.04.2017 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Sufit z płyty gipsowej następnie folia paro przepuszczalna potem wełna 30 cm.To jest strop. Dach to dachówka ceramiczna, przestrzeń wetylacyjna, membrana dachowa i wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 25.04.2017 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Sufit z płyty gipsowej następnie folia paro przepuszczalna potem wełna 30 cm.To jest strop. Dach to dachówka ceramiczna, przestrzeń wetylacyjna, membrana dachowa i wełna. No i błąd w sztuce. Tam powinna być folia paroizolacyjna żeby do wełny wchodziło jak najmniej wilgoci z pomieszczenia. Jeśli nad wełna jest nieogrzewane pomieszczenie, to górna część wełny możę być bardzo zimna i ta wilgoć się skropli - leje Ci się woda w wełnie. W sytuacji ekstemalnej leje się po karton gipsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 25.04.2017 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Może kolega pomylił nazwę folii jednej z drugą??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekkkoniu 25.04.2017 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Błędu w sztuce nie ma bo dom stoi 10 lat tylko błąd w nazewnictwie bo nie jestem fachowcem.Nic się nie leje tylko położyłem wełnę pod dachem żeby w zimie było cieplej a latem chłodniej.Pytam czy mam położyć taką samą folię pod wełnę pod dachem jak jest pod wełną na stropie.Strych jest pomieszczeniem magazynowym nie mieszkalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 25.04.2017 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Nie trzeba nic dawać, przypilnuj tylko by między wełną a membraną była szczelina wentylacyjna. Jakieś 3-5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 25.04.2017 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Błędu w sztuce nie ma bo dom stoi 10 lat tylko błąd w nazewnictwie bo nie jestem fachowcem.Nic się nie leje tylko położyłem wełnę pod dachem żeby w zimie było cieplej a latem chłodniej.Pytam czy mam położyć taką samą folię pod wełnę pod dachem jak jest pod wełną na stropie.Strych jest pomieszczeniem magazynowym nie mieszkalnym. Nie wiem co mam Ci odpowiedzieć bo nie wiem jak to w końcu jest folia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekkkoniu 25.04.2017 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts