Joasia Jasia 09.09.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 kroyena - jam jest jedna, a nie w wielu postaciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 09.09.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Może być kilka przyczyn: może po prostu grubość igły nieprzystosowana do grubości tkaniny i nici, nić niewłaściwa, a może po prostu zakurzony mechanizm - w mojej starej maszynie wystarczyło pędzelkiem wyczyścić z kurzu najczęściej tak się dzieje jak jest niewłaściwie naciągnięta nić - należy dopasować do grubości tkaniny, podobnie jak igłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 09.09.2004 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 sławek:) - to ja do tego towarzystwa jeszcze "kapówkę" dorzucę - to jest właśnie to moje drugie cudo tuż obok Łucznika... a jeśli chodzi o sprawy męskie w damskim wydaniu - mogę powiedzieć, że całą budowę pociągnęłam (z Dzidziulem w środku) - bo monsz ciągle w rozjazdach.a i altanę sklepałam i trawa przed tarasem - sama ci ja to zrobiłam! Muszę jednak przyznać, że mi-mo-to bez facetów ani rusz (bo i siłowo i koncpcyjnie pomocni okazać moga się ...znienacka... K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 09.09.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 kadra - ja absolutnie nie neguję sensu istnienia gatunku męskiego Co ja bym bez mojego Jasia zrobiła... Stwierdzam tylko fakt, że zajęcia męskie i żeńskie się przemieszały i zunifikowały(?) - no może z wyjątkiem pracy na przodku albo przy azbeście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 09.09.2004 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 zajęcia się zunifikowały....bo my się zunifikowaliśmy? K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 18.09.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 Nareperowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 20.09.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Panowie i Panie - doradźcie, jak (jakimi nićmi i jakim ściegiem, jak maszynę ustawić) obszyć tiulowe firany? Zabieram się do tego jak pies do jeża i chyba skończy się obszywaniem ręcznie.. A co do robótek domowych - mój mąż doskonale gotuje - mięsa mu wychodzą rewelacyjnie - sosy, jednogarnkowe dania mięsne (typu fasolka po bretońsku, zupa gulaszowa), pieczenie..ach, niebo w gębie. twierdzi, że umie też szyć, robić na drutach i takie tam, ale jeszcze nie widziałam. A ja pozostaję kobietą i na męskich pracach się nie znam. Nie mam nawet prawa jazdy ( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 20.09.2004 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Do tego jest specjalna stopka - taka z blaszaną serpentynką w środku. Materiał wsuwa się w serpentynkę a ona zawija go i przeszywa automatycznie w stałej - minimalnej odległości od brzegu. Nici (grubość i kolor) będą zależały od typu tiulu - trudno coś doradzać przez internet...Ustaw sobie mały zygzak (2,5 - 3). Ustaw niezbyt drobny ścieg np 3 (jeśli tiul ma duże oczka) lub trochę gęstrzy jeśli oczka są maluśkie.Ustaw sobie maksymalnie luźno docisk stopki (w łuczniku bolec na górze po lewej).Koniecznie zrób próbę na małym skrawku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 21.09.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Ale ja to muszę zrobić "na zakład", bo materiał jest strasznie ucięty - poszarpany i postrzępiony (nie kupujcie takich rzeczy w hipermarketach!!!), i nie mogę po prostu obrębić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.09.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Magdzia robienie na drutach to zajęcie na długie zimowe wieczory przed kominkiem, najlepiej własnym. Radia posłuchać zamiast szklaną kulę właczać. Samowarek od ruskich kupić, czaju naparzyć i od razu się cieplej robi, a za oknem już plucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 21.09.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Magdzia robienie na drutach to zajęcie na długie zimowe wieczory przed kominkiem, najlepiej własnym. Radia posłuchać zamiast szklaną kulę właczać. Samowarek od ruskich kupić, czaju naparzyć i od razu się cieplej robi, a za oknem już plucha. A kto tu mówi o robieniu na drutach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 21.09.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Ale ja to muszę zrobić "na zakład", bo materiał jest strasznie ucięty - poszarpany i postrzępiony (nie kupujcie takich rzeczy w hipermarketach!!!), i nie mogę po prostu obrębić Podoba mi się tiul wykańczany szeroką zakładką. W poprzednium pokoju córki ( ale to były bardzo mini firaneczki) wykańczałam tiul taką lamówką ( można gotowe kupić w pasmanterii) jedwobiopodobną, ciętą ze skosa i zaprasowaną. Tyle, że jak tiul słaby ( ujmuje się) to taka lamówka nie jest na wieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.09.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Podobno Twoja lepsza połowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 21.09.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 No podobno, nie wiem, nie widziałam. Ale ja mam teraz inny problem, doradź, co z tymi firanami lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.09.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Może u góry ściągacz, a u dołu koronka jak lekka. W każdym razie cosik co stylowo nić zakryje, tak to już jest z tiulami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 21.09.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Może u góry ściągacz, a u dołu koronka jak lekka. W każdym razie cosik co stylowo nić zakryje, tak to już jest z tiulami. Taaa... i zasmażka! Bój się Boga, kroyena, nie po to kupuję piękne, delikatne tiulowe firany, żeby teraz je "krasić" koronkami i ściagaczami. Chcę je tylko dysretnie obszyć (po bokach, tak jak były cięte, dla jasności) i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.09.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 No to obszyj nitką niewidką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 21.09.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 No to obszyj nitką niewidką. I to jest bardzo konstruktywna rada. Czy ktoś wie, gdzie można kupić taką nitkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.09.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Informacji udziela: http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Christian_Andersen Pukać 3x w odwrócony talerzyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 21.09.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Taaa... i zasmażka! Bój się Boga, kroyena, nie po to kupuję piękne, delikatne tiulowe firany, żeby teraz je "krasić" koronkami i ściagaczami. Chcę je tylko dysretnie obszyć (po bokach, tak jak były cięte, dla jasności) i tyle Po bokach mówisz... Wąski obrąbek zawsze (?!) wygląda nieciekawie. Marszczy się i inne takie. Najlepiej gdy można go ukryć gdzieś z boku pod zasłonką. Jeżeli ma być dyskretnie - to może szersza plisa z innego materiału w odpowiednio dobranym kolorze (ton w ton) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts