matgor23 27.04.2017 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Zastanawiam się nad wycena Vetrexu na profilu v82 oraz firmy Oknostyl na profilu Schuco Living MD. Najbardziej się martwię co dobrać w kwestii drzwi tarasowych bo albo uchylno- przesuwne albo odstawno przesuwne. Wymiary 3000x2400. Wiem że to dość spory rozmiar ale na automacie to działa fajnie bo miałem okazję testować uchylne. Nie wiem czy odstawne nie działałyby lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.04.2017 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Ponawiasz pytanie z innego swego watku i uzywasz nazw nawet dla ludzinz branzy niezrozumiałych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matgor23 27.04.2017 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Nie chciałem mieszać i postanowiłem założyć temat z tym związany wybacz jeśli to jakiś błąd. Co jest niezrozumiałego niby w moim poście? Odstawno-przesuwne? Patio Air na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 27.04.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Dla mnie uchylno przesuwne jednak lepiej funkcjonują jak odstawno przesuwne. Bardziej intuicyjnie i "automatycznie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matgor23 27.04.2017 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Tylko nie wiem jak przy takich gabarytach gdy skrzydło już waży dość sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.04.2017 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Zawsze przypomina mi sie sytuacja dwóch kumpli ktorzy kupili segmenty do remontu.Wymiar podobny 3.o x 2.4Jeden wzial PSK z automatemDrugi HSaTen pierwszy po dzis dzien pluje sobie w brode ze nie wydal cos ok 4 tys wiecej.Skrzydlo 1.5x2.4 wykonalne. Oczywiscie. Uzytkowo dla wielu porazka mimo mechanizmu wspomagania ruchu w klamce Przy tej wielkosci szyby musza miec 6mm. Sam pakiet trzyszybowy bedzie wazyl ok 160 kilo ze skrzydlem ok 180.I wlasciwie tyle w temacie.Wybor nalezy do CiebieJa nigdy bym sobie nie zaserwowal PSK czy odstawnego i przesuwanego Jesli juz zamienilbym na dwuskrzydlowy z fixem z boku.Pomijam fakt ze wieksze swiatlo przejscia po otwarciu obu skrzydelPomijam latwosc obslugiPomijam koszt nizszy niz jakiekolwiek przesuwkiGdybym mial kasę to alterantywa bylby tylko HS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matgor23 27.04.2017 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Wziął psk z pełnym automatem? Odstawne jednak wydaje mi się że lepiej działają na dobrych profilach i okuciach ale może się mylę. Szyby nie muszą być 6mm wszędzie mi wyliczyli że wystarczy 4mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.04.2017 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Kto Ci powiedział że nie muszą być 6mm ? Sprzedawca ? i już z tego powodu bym ich skreśliłMaksymalna powierzchnia szyb 4mm to 3,0 a tu masz prawie 3,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matgor23 27.04.2017 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Kto Ci powiedział że nie muszą być 6mm ? Sprzedawca ? i już z tego powodu bym ich skreślił Maksymalna powierzchnia szyb 4mm to 3,0 a tu masz prawie 3,6 Sprzedawca w chyba 8 salonach w jakich byłem w Rzeszowie ze stolarka okienna żadnego błędu nie pokazało w programie więc chyba mogą 6mm mam przy oknie 2400x1800 Nie wiem nie znam się na tym, ale chyba byłoby dziwne że takie firmy jak Vetrex czy Oknoplast powinienem skreślać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.04.2017 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Sama szyba wyjdzie coś ponad 3,0 mkwale co tam, że będzie się giąć to już moją opinię na ten temat nie raz wyśmiano o tym jak się w takim gabarycie szyby zachowują przy mrozachPowiem inaczejU mnie miałabyś 6mm gdybym jeszcze handlował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 27.04.2017 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Sama szyba wyjdzie coś ponad 3,0 mkw Przy takim wymiarze okna szyba zależnie od wysokości złożenia profili będzie miała 2,8-3,0 m2a różni producenci szkła dopuszczają 4mm do 3,35-3,5 m2. A co do średnio komfortowego w użytkowaniu PSK zgoda. W miejscach gdzie intensywnie latem kursujemy (taras, ogród) nieporozumienie, dzieciaki sobie z obsługą często zupełnie nie radzą. Zwykły balkon z zatrzaskiem jest najwygodniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.04.2017 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 ... różni producenci szkła dopuszczają 4mm do 3,35-3,5 m2....w fixach balkon będzie użytkowo najwygodniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts