awieuro 15.05.2017 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Zgadzam się tylko takie warunki występują podczas dużego mrozu i braku śniegu. Panie Andrzeju a co jeśli temperatura zew nie generuje dużych mrozów a czapa śniegu utrzymuje dodatnią tmp w szczelinie?pytam bo niejednokrotnie widziałem na płycie lub membranie sople lodu i szron a podczas odwilży płynącą wodę która robiła duże szkody...zaznaczę że tak ekstremalne warunki dotyczyły nowo wybudowanych domów w okresie 2-3 lat od uruchomienia ogrzewania. Powiedzmy że sytuacja w końcu się normuje, mimo tego czy takie obrazki już nigdy nie będą miały miejsca w mniejszym stopniu?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.05.2017 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Zwróć uwagę, że wspomniałeś również o folii dachowej. Można być kilka przyczyn:- paroizolacja jest niedokładnie (niestarannie) zamontowana, - duża wilgotność pomieszczeń w trakcie montażu izolacji cieplnej i paroizolacji,- wykonanie zewnętrznej izolacji cieplnej styropianem a następnie tynków i wylewek w środku 9dość powszechny błąd ale umożliwiający prace zimą w środku),- za szybkie zasiedlenie niewysuszonego budynku.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 21.05.2017 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Panie Surgi jak wygląda sytuacja wentylacji zimą kiedy na dachu mamy 15 cm śniegu a kalenice pokryte są śniegiem i lodem. Załóżmy że taka aura utrzymuje się przez 3 tygodnie. ? A to kolega widział http://www.icopal.pl/index.php?page=ventx-wentlacja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iso2 25.05.2017 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Tak będzie płyta osb, papa i odrazu na to dachówka. Dziś rozmawiałem z gościem który robi dach niedaleko mnie. Dach był deskowany w tamtym roku a dziś kładli dachówkę. Mówi że właściciel kupił dość fajną papę niestety jeszcze nie wiem jaka to firma ale chyba Mida bo ma wzór śnieżynki. Termozgrzewalna ale bili na papiaki. Biorą od deskowania 10zł m2. MIDA to rosyjska papa. Ja również bym jej nie położył na swoim dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hudy8 25.05.2017 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Z jakich powodów byś jej nie położył politycznych czy technicznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 25.05.2017 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Obydwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 28.05.2017 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2017 A to kolega widział http://www.icopal.pl/index.php?page=ventx-wentlacja2 Panie Surgi nie pokazał mi Pan nic o czym bym nie wiedział...Dlaczego czyta Pan moje posty po łebkach? Przecież wyraźnie napisałem ,,proszę sobie wyobrazić sytuację że kalenice są pokryte śniegiem i lodem,, Jak się ma więc ten Pana rysunek do sytuacji o której piszę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts