Pyxis 30.04.2017 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Kurcze,ktoś mi mówił że lepiej tu nie zadawać takich pytań. Zadales pytanie w stylu: "Czy lepiej obciac sobie noge czy reke?". Niektorzy odpowiadaja: "Nie obcinaj sobie niczego", a Ty strzelasz focha, bo przeciez nie o to pytasz. Nikt Cie tu nie linczuje. To raczej akcja ratownicza. Bog jeden raczy wiedziec, czym Cie jeszcze hydra uraczy, zeby Twoj dom byl "inteligentniejszy". Dopusc czasami do siebie mysl, ze moze troszke pobladziles. Swiat sie wraz z tym nie skonczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 30.04.2017 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Zadales pytanie w stylu: "Czy lepiej obciac sobie noge czy reke?". Niektorzy odpowiadaja: "Nie obcinaj sobie niczego", a Ty strzelasz focha, bo przeciez nie o to pytasz. Nikt Cie tu nie linczuje. To raczej akcja ratownicza. Bog jeden raczy wiedziec, czym Cie jeszcze hydra uraczy, zeby Twoj dom byl "inteligentniejszy". Dopusc czasami do siebie mysl, ze moze troszke pobladziles. Swiat sie wraz z tym nie skonczy. Pobłądziłem na 100%.Jestem wśród ludzi którzy mają piloty do cyrkulacji we własnym domu.Świat się jednak kończy Daruj,ale nie wiesz co słowo inteligentny dom oznacza.Gdybyś wiedział,piloty były by nie potrzebne.Napewno nie trzy. Przepraszam ,ale szkoda mi czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.04.2017 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Czepiles sie tych pilotow jak pijany plotu. To tylko i wylacznie "leczenie" skutkow. Teraz bym zwrocil uwage na to, zeby rury CWU byly w warstwie ocieplenia i nigdy jakos tego nie ukrywalem, ani sie tej owiczesnej niewiedzy nie wstydze. Po prostu nie da sie z tym juz nic zrobic. Na szczescie u Ciebie praktcznie zawsze bedziesz mogl posciagac to baziewie z instalacji, odciac bufor, bypasy pozamykac, wiec ratunek jest. Z drugiej strony jestes "inteligentny" jak Twoj dom, wiec sobie jakos "poradzisz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 30.04.2017 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 większość ma coś tam nie tak do końca zrobione jakby chciał. Ale to nie jest powód do tego, żeby się obrażać na tych co piszą, że to jest skopane dobrze że ten wątek powstał - może komuś, kto będzie chciał do takiego małego domu wstawić takie właśnie sterowanie, da to do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 02.05.2017 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Wtrace pare groszy.Na "mojej" ulicy buduje gosc kasiasty mało co sie zna "ludzie" mu robia. Ale do setna Zakłada inteligentny system ze sterowanie PC i postrzegolnych obwodow w domu.Jesli "zazyczy" sobie wieksza tem w wybranym pokoju. System (czyt. PC) grzeje ten pokoj zamykajac pozostale obwody na rozdzielaczu.Dławi to przepływ i chyba wpływa niegatywnie na PC i wartosci (cop, zuzycie itd)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 03.05.2017 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Chyba się wszyscy trochę zagalopowali Rozpatrywałem temat inteligentnego budynku u siebie - doszedłem do wniosku, że można utopić sporo kasy w inteligencje, która ni jak ma się do oszczędności jakiejkolwiek. To po prostu wygoda, a za wygodę jak wiemy wszyscy się płaci. Dlaczego zatem linczujecie gościa, który zainwestował w "inteligentne" sterowanie bo go było na to stać ? Ok - nie wykorzysta tego bo się fizycznie nie da ( zbyt mała powierzchnia i 100% podłogówka), ale jeśli to już ma to uważam, że warto to usprawnić poprzez dorzucenie bufora i przynajmniej będzie miał TwójPan zabawkę na kilka msc. Oglądałem kilka domów z pokojowymi sterownikami na podłogówkach i dziwnym trafem i tak zawsze jest ustawiona jednakowa temperatura na każdym z nich Skutecznie się zatem wyleczyłem z ładowania niepotrzebnej kasy i komplikowania instalacji. Na wszystko trzeba spojrzeć przez pryzmat kasy i efektu jaki chcemy osiągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.05.2017 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Dlaczego zatem linczujecie gościa, który zainwestował w "inteligentne" sterowanie bo go było na to stać ? Ok - nie wykorzysta tego bo się fizycznie nie da ( zbyt mała powierzchnia i 100% podłogówka), ale jeśli to już ma to uważam, że warto to usprawnić poprzez dorzucenie bufora i przynajmniej będzie miał TwójPan zabawkę na kilka msc. Jesli pominac kwestie ekonomiczne i traktowac to jako zabawke, to mozna jeszcze sporo "ciekawych" rzeczy wymyslic, a nie tylko bufor. Nadmuch na okresy przejsciowe, PV na dachu, promienniki ciepla na suficie, odzysk ciepla ze sciekow, jakis GWC do WM, klimakonwektory, zasobnik wody lodowej. Gwarantowana dobra zabawa na 2-3 lata, a moze i wiecej. Zabawa nie musi byc dzialniem czysto racjonalnym (patrz: pilka nozna ), wiec niech sie bawi! Kto bogatemu zabroni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 04.05.2017 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Otóż to ! Tylko widzisz w jego konfiguracji bez bufora jest bardzo mało prawdopodobne, że to dobrze zadziała bo moim zdaniem będzie problem z przepływami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 05.05.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Otóż to ! Tylko widzisz w jego konfiguracji bez bufora jest bardzo mało prawdopodobne, że to dobrze zadziała bo moim zdaniem będzie problem z przepływami. Niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts