FatherMichael 29.04.2017 03:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 Hej Mam do Was pytanie, a właścicie prośbę o poradę. Problem dotyczy balkonu w moim domu (wybudowany 4 lata temu). W zeszłym roku miałem już podejrzenie, a w tym roku (szczególnie gdy mamy tak deszczowy kwiecień) - pewność, że podcieka mi woda. Objawy - na dolnej powierzchni balkonu pojawiły się bardzo brzydkie zacieki, a wczoraj w ogóle zauważyłem, że na łączeniu plastikowych listew koło okna pod balkonem regularnie kapie. W załączniku możecie zobaczyć jaka jest konstrukcja tego balkonu (na tyle ile pamiętam po tych 4 latach). Po pierwsze balkonów w domu są 3 sztuki, problem dotyczy tylko tego południowego (przynajmniej na razie). Moje podejrzenie, graniczące z pewnością, to zaznaczony na rysunku na czerwono silikon. Po prostu sparciał od słońca i woda zlewa się na ten brązowy "kątownik" czy cokolik (taka ozdobna blaszka, nie wiem jak to to się nazywa). No i teraz mam dylemat. Po pierwsze czym to uszczelnić? Muszę w tym roku wydłubać ten stary silikon i czegoś tam napaćkać. Może to być znów silikon i co dwa lata będę go po prostu wymieniał, ale może jest jakieś lepsze rozwiązanie? Klej do płytek? Boję się, że popęka. Może fuga? No i druga sprawa, skoro pomiędzy styropian a wylewki dostała się już woda to jak uważacie, czy jest szansa, że latem jako tako zniknie i zimą mi tego nie po wysadza? Na razie plan działania mam taki - uszczelnić, we wrześniu zamalować zacieki i zobaczyć czy pomoże. Z góry dzięki za porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 29.04.2017 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 Na ten temat napisano już tonę postów na tym forum. Jeśli dobrze poszukasz, znajdziesz. Ważna jest jakość użytych materiałów, ale przede wszystkim solidność wykonania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.04.2017 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) Ten kątownik to stalowy czy z innego materiału?Masz jakąś izolację przeciwwodną na tym balkonie ?Gdzie jest konstrukcja balkonu ? Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts