godzilla 10.09.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Ew-ka skad te zdjecia? daj jakis link - skad je bierzesz? Warte ogladniecia aby podpatrzec co nie co do swojej chaty agnieszka wjedz kursorem na zdjecie, kliknij prawym przyciskiem i wybierz "zapisz adres obrazu" czy cos podobnego.... potem wklej to do notatnika i wtedy zobaczysz adres... ja juz chcialem dostac depresjii z zazdrosci ze ktos moze miec taki dom jak przy nicku i do tego taaaakie podlogi.... ale zobaczylem ze to z roznych adresow i mi ulzylo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 10.09.2004 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 godzilla - no co Ty - przeciez to z mojej leśnej chatki .....stare jakieś ...nowe w nowym domku będą bardziej wypasione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 16.09.2004 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 [ ja juz chcialem dostac depresjii z zazdrosci ze ktos moze miec taki dom jak przy nicku i do tego taaaakie podlogi.... ale zobaczylem ze to z roznych adresow i mi ulzylo.... Te sa akurat z roznych ale nie ulega watpliwosci ze sa takie superowskie domy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Ja po zapatrzeniu się w gres położony w domku kasiorka też zapragnąłem go mieć u siebie. Hiszpański był dla mnie trochę za drogi (230 pln za metr)ale znalazłem robiony w Polsce w firmie Gala Nova w cenie ok 180 pln.Do tego dałem klej i fugi Mapeya bo mam na całym dole podłogówkę. Dałem to na 110 m parteru i jestem bardzo zadowolony ze swej decyzji.Żona dopiero się przekonała jak po fugowaniu pierwszy raz umylismy to na czysto. Ponieważ fugi dobrałem tak, że są w tym samym kolorze całość tworzy jednolitą taflę w której się wszystko odbija.Znajome żony twierdziły, że ja "urządziłem" ilością sprzątania. Otórz nie jest to prawda. Piasek wystarczy zmieść dobrą szczotką,Raz w tygodniu przelecieć mopem z wodą z dodatkiem płynu do naczyń. Dodatkowo glazurnik pokazał mi pewien eksperyment, który całkowicie mnie do gresy przekonał. Ponieważ opijaliśmy pewien etap jego robocizny nie zdążyłem zareagować a on gwoździem zarysował płytkę. No rysa była że hej. Potem zmoczył palec w wodzie przejechał po rysie aż zniknęła obrócił parę razy płytkę i kazał mi ją znaleźć. Była nie widoczna.Jeśli chodzi o fugi to ja zaimpregnowałem cały gres i fugi takim śmierdzącym preperatem (ok. 300 pln litr) Wyszło 2 litry na te moje 110 metrów i nie widzę by fuga zmieniała kolor nawet po naniesionym błocie. Oby jak najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2004 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Gres czy terakota - zależy jaki chcesz uzyskać efekt, jaki planujesz wystrój całego domu.Jeżeli chodzi o terakoty jest tu ogromny wybór do każdego stylu i w każdej kolorystyce.Błyszczący gres z niektórymi meblami nie bedzie pasował.Przy małym dziecku nie dała bym śliskiej podłogi.Kiedy moja Niunia zaczęła raczkować, kupiliśmy na całą podłogę w salonie wykładzinę.Na panelach było niebezpiecznie i niewygodnie.A co dopiero na twardym i śliskim gresie?I tu jest problem, bo jeśli masz ogrzewanie podłogowe, to najlepsza terakota lub gres, a te z kolei niedobre dla małych dzieci.Paneli też już nigdy więcej - sztuczne, na połysku widać pod słońce każdy okruszek i pyłek, stukające i nieprzytulne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2004 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 spójrz proszę na fotki - do każdych płytek inny styl wnętrza: http://www.cerim.it/Contents/Ambientazioni/olimpo6.jpg http://www.cerim.it/Contents/Ambientazioni/mitica1.jpg http://www.cerim.it/Contents/Ambientazioni/cottidelsole6.jpg http://www.cerim.it/Contents/Ambientazioni/woodcollection4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.10.2004 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 nic nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poldek 16.10.2004 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Właśnie ułożono mi ok.100 m2 gresu polerowanego - w dwóch kolarach ciepłym beżu i w odceiniu ceglastym. Wszystko Cersanitu. Na droższy nie było mnie stać, choć kusiło...Ale inne priorytety były... więc jest Cersanit, całkiem, całkiem...choć dopiero teraz tak naprawdę zdałem sobie sprawę, że to śliskie, lustro, niekoniecznie przytulne...No już nie wiem. Ogarnęły mnie wątpliwości, czy podjąłem słuszną decyzję a propos tego gresu. Tym bardziej, że gras polerowany ma bądź to żarliwych zwolenników, albo też niezłomnych przeciwników. Nie ma opinii ze złotego środka. Drewno to drewno, czyż nie tak? Tylko nie irytujcie się tym niezdecydowaniem... W końcu kości zostały rzucone. Liczę na to, że może ktoś spróbuje utwierdzć mnie w przekonaniu, ze to był jednak dobry wybór. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 16.10.2004 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 a moze by tak jakies zdjatka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 16.10.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Dla mnie gres to nowe, świeże oblicze podłogi. Z instytucji użyteczności publicznej wtargnął pod przysłowiowe strzechy. Kojarzy mi się z nowoczesnym, ale i chłodnym wnętrzem. Gdy ktoś takie właśnie lubi, a przy okazji umiejętnie porusza się w kompletowaniu innych elementów takiego zimnego wystroju - wszystko w porządku ! Gorzej, gdy podłoga zimno świcąca, meble rustykalne, na ścianach -koniecznie przecierka, a z sufitu zwisają lampy spod znaku science fiction. Niekiedy widać nieporadność w kompozycji całości, choć zaangażowano w wystrój duże pieniądze ( z obserwacji na Forum) Najważniejsze to chyba kierować sie własnym zmysłem estetycznym i nie pędzić tak, pędzić za nowoczesnym.., nie być aż takim trendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2004 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 przepraszam za błędne adresy,już poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poldek 17.10.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 a moze by tak jakies zdjatka ? Stary tak na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poldek 17.10.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Dla mnie gres to nowe, świeże oblicze podłogi. Z instytucji użyteczności publicznej wtargnął pod przysłowiowe strzechy. Kojarzy mi się z nowoczesnym, ale i chłodnym wnętrzem. Gdy ktoś takie właśnie lubi, a przy okazji umiejętnie porusza się w kompletowaniu innych elementów takiego zimnego wystroju - wszystko w porządku ! Gorzej, gdy podłoga zimno świcąca, meble rustykalne, na ścianach -koniecznie przecierka, a z sufitu zwisają lampy spod znaku science fiction. Niekiedy widać nieporadność w kompozycji całości, choć zaangażowano w wystrój duże pieniądze ( z obserwacji na Forum) Najważniejsze to chyba kierować sie własnym zmysłem estetycznym i nie pędzić tak, pędzić za nowoczesnym.., nie być aż takim trendy To nie miało być trendy, tylko ogrzwanie podłogowe wymusiło gres. I było wiadomo, że rustykalne meble, kominek itd. odpadają, ale może warto zmieniać upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.10.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Hans 68, Jeśli chodzi o fugi to ja zaimpregnowałem cały gres i fugi takim śmierdzącym preperatem (ok. 300 pln litr) jaki to preparat i gdzie się go kupuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 17.10.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 a moze by tak jakies zdjatka ? Stary tak na forum a o jakich zdjeciach myslisz ? te twoje watpliwosci chcialbym subiektywnie ocenic tylko ( w stosunku do gresu of course ) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 18.10.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 poldek, ja o tym gresie pisałam sobie tak ogólnie, bo mi się nazbierało trochę spostrzeżeń. Nie traktuj więc tej wypowiedzi jako uwagi personalnej, skierowanej do Twoich rozwiązań...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 19.10.2004 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 poldek, gres jest super.......... zwłaszcza podgrzewany - tez skusiłam sie na to cacko - zawsze mozesz jakis puchaty dywanik rzucic jesli ci jakos nie swojo. jest z klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 21.10.2004 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Zawsze było w planach drewno dechy i parkiet ale musze przyznać iż wasze flotki troszkę mi zamieszały w głowie Na szczęście mój główny doradca(żona) od wykończeń naprowadzi mnie na właściwą jedynie słuszną drogę i zapanuje w moim domku drewno w każdej możliwej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.10.2004 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 te zdjęcie mogą namieszać w glowie - u mnie tez wprowadziły lekki niepokój , ale będzie parkiet i dechy, ale w holu plytki albo gres ( ten co mi sie podoba to cena ponad 300zł /m2 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaLenarczyk 04.12.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 A czy ktoś ma doświadczenia z terakotą szkliwioną ?? Baaardzo mi sie jedna spodobała, w planach był gres polerowany. Proszę o wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts