agizp 07.09.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 mieszkam na wysoki parterze a pod moim mieszkaniem znajduje sie sklep spozywczy polaczony z wyrobami garmazeryjnymi i ow ten agregat chodzi 24 h na dobe jestem u kresu wytrzymalosci prosze was poradzcie mi co moge zrobic i do kogo zwrocic sie z pomoca te buczenie wyprowadza mnie z rownowagi jest barzo uciazliwe bardzo dziekuje pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 07.09.2004 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 ja bym to do administracji zgłosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 08.09.2004 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 agizp nie bój sięniedługo jesień będziesz mógł zamknąć okno i je uszczelnić. A jeżeli cię stać to zwróć siedo kierownika sklepu, że na koszt własny ekran (kawał pilśni lub czego innego) zamontujesz co by ci buczenie w okna nie waliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
az1719499295 08.09.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 W tej sprawie obowiązują konkretne przepisy i normy. Podstawą jest ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. (Dz. U. z dnia 15 czerwca 2002 r. Nr 75, poz. 690) Rozporządzenie to z kolei opiera się o Polskie normy dotyczące hałasu , które wg PN-87/B-02151/02 nie powinny w dzień przekraczać 40 dB a w nocy 30 dB (np. zajrzyj pod adres http://www.republika.pl/ntlmkirpluk/norma-wewn.htm Przy Sanepidzie , ale rónież przy wielu politechnikach są wydziały mające atestowany sprzęt pomiarowy hałasu. Osobiście po rocznej wojnie z lokalem gastronomicznym , który zainstalował sobie hałasliwy wentylator nad moją sypialnią zacząłem się budować. Znajomi żartują , że jeszcze podziękuję bałwanowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts