Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGREGAT CHLODNICZY POD MOIM OKNEM.... RATUNKU!!!!!1

agizp

Recommended Posts

:evil: :evil: :evil: :evil:

mieszkam na wysoki parterze a pod moim mieszkaniem znajduje sie sklep spozywczy polaczony z wyrobami garmazeryjnymi i ow ten agregat chodzi 24 h na dobe jestem u kresu wytrzymalosci prosze was poradzcie mi co moge zrobic i do kogo zwrocic sie z pomoca

te buczenie wyprowadza mnie z rownowagi jest barzo uciazliwe

bardzo dziekuje pozdrawiam :-? :-? :-? :-? :-?

[email protected]

W tej sprawie obowiązują konkretne przepisy i normy.

Podstawą jest ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY

z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie.

(Dz. U. z dnia 15 czerwca 2002 r. Nr 75, poz. 690)

Rozporządzenie to z kolei opiera się o Polskie normy dotyczące hałasu , które wg PN-87/B-02151/02 nie powinny w dzień przekraczać 40 dB a w nocy 30 dB (np. zajrzyj pod adres http://www.republika.pl/ntlmkirpluk/norma-wewn.htm Przy Sanepidzie , ale rónież przy wielu politechnikach są wydziały mające atestowany sprzęt pomiarowy hałasu.

Osobiście po rocznej wojnie z lokalem gastronomicznym , który zainstalował sobie hałasliwy wentylator nad moją sypialnią zacząłem się budować. Znajomi żartują , że jeszcze podziękuję bałwanowi :lol: