Milkesz 30.04.2017 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Witam Szukam informacji na temat wypoziomowania podłoża nad pierwszym piętrem ( nad deką) pod ogrzewanie wodne podłogowe, problem to równość powierzchni oraz waga podłoża Dom ma przechył ~10cm, myślałem wykorzystać styropian od 1-10cm grubości aby uzyskać poziom, jednak dobór płyt od 1cm do 10cm o ile przywróci poziom o tyle nie da powierzchni równej (gładkiej) pod rury ogrzewania, wylanie od góry wylewką samopoziomującą to w pewnym sensie byłoby wyrównaniem uskoków pomiędzy ułożonymi płytami kolejno różnej grubości , ale potem znowu styropian i rurki i wylewka? Czy Ktoś z Was może wspomóc informacją jak przygotować pochyłą dekę pod mokre wodne ogrzewanie podłogowe bez nadmiernego obciążania betonem Mam jeszcze jedną koncepcję żmudą i nie wiem czy skuteczną cięcie styropianu pod ukos celem usunięcia (niwelacji) uskoków Proszę o radę Z góry Dziękuję za Pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 01.05.2017 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 ja bym dał normalnej grubości styropian , na piętrze więcej niż 5 cm nie trzeba , nie robiłbym wylewki samopoziomującej tylko z mixokreta , on ci zrobi idealnie do poziomu a dolna warstwa nie ma znaczenia byle styropian nie fruwał w powietrzu tylko na twardym podłożu , na wylewkę samopoziomującą się wykosztujesz finansowo , a mixokret to ok 25zł za metr kwadratowy to jest jak zwilżony piasek i wyjdzie idealnie , niedaleko masz fachmanów bo w Pławniowicach od wylewek mixokretem oni u mnie robili , super firma i tania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milkesz 01.05.2017 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Ok, Dzięki Jest tylko jeden problem , w wątku dodałem że to ma być pod ogrzewanie podłogowe, o ile mixokretem wyleje mi wylewkę na nierównym styropianie o tyle pozostaje jeszcze sprawa ułożenia rurek ogrzewania ,chyba że nie muszą być ułożone na równym podłożu i nie będzie to miało wpływu na funkcjonowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 01.05.2017 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Ok, Dzięki Jest tylko jeden problem , w wątku dodałem że to ma być pod ogrzewanie podłogowe, o ile mixokretem wyleje mi wylewkę na nierównym styropianie o tyle pozostaje jeszcze sprawa ułożenia rurek ogrzewania ,chyba że nie muszą być ułożone na równym podłożu i nie będzie to miało wpływu na funkcjonowanie aż takiej potrzeby nie ma aby to było do linijki , w czasie rozruchu puszczasz tylko po jednej pętli aż się pozbędziesz powietrza w rurkach i potem to już nie ma większego znaczenia , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milkesz 01.05.2017 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Wielkie Dzięki Kamień spadł mi z serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts