kolo004 30.04.2017 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Ma ktoś jakieś praktyczne doświadczenia w izolowaniu ścian zewnętrznych wełną skalą? Czy dawać kołki czy nie, jaka wełena, etc?Dodam że mam planowane 20 cm ocieplenia ścian, ściana z pustaka 25 porotherm na piankę (odchyłka w poziomie ściany do 5mm- także bardzo równe ściany). Ma ktoś jakieś doświadczenia bo tu na forum to styropian króluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 02.05.2017 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Może rozpocznij od obejrzenia filmów z montażu wełny na ścianach:https://youtu.be/R5GEp8Zz428https://youtu.be/KlHVXUpzr6AProponuję ocieplenie z wełny FRONTROCK 35, które oprócz przyklejenia do ściany trzeba zamocować łącznikami. Wykonawców można poszukać przez stronę http://www.rockwool.pl/produkty/sciany/sciany-zewnetrzne/ocieplenie-scian-zewnetrznych-etics-FRONTROCK-35/ lub kontaktując się z lokalnym przedstawicielem ROCKWOOL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo004 05.05.2017 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 No tak to już dużo oglądałem ale wiem, jak kupowałem pustaka na piankę, że film i to co mówi producent to jedno a praktyka to też drugie - dlatego tak mnie ciekawią uwagi ludzi, którzy praktycznie kładli wełnę u siebie na ścianach. Jak z jakością wełny bo jakość tych samych materiałów jest róża u nas co już sam wiem z praktyki. Jak z tym kołkowaniem bo słyszałem, że nie ma sensu kołkować bo kołek wełny nie utrzyma (dlatego jakieś metalowe trzeba podobno dawać) ale jak jest naprawdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 05.05.2017 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Płyt lamelowych FASROCK LL do wysokości 20 m przyklejanych do nośnego podłoża nie trzeba kołkować. Pozostałe wełny w systemach ociepleń, oprócz przyklejania powinny być mocowane do podłoża łącznikami. Do kruchych pustaków z ceramiki poryzowanej najlepiej zastosować łączniki wkręcane. Wełnę dodatkowo mocuje się kołkami ale nie wcześniej niż po 24 godzinach od jej przyklejenia do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo004 07.05.2017 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Dzięki Tomek W - za informację. Te łączniki wkręcane masz jakiś namiar czy link co to może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 09.05.2017 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Na rynku jest duży wybór ale możesz poszukać ofert na kołki prezentowane w tych filmach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo004 12.05.2017 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 12.05.2017 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Badz swiadom, ze robiac to tak jak pokazano na 1 fimie zima bedziesz mial "Biedronke" na elewacji. Niestety na miejscach kolkowania szron osadza sie w mniejszym stopniu niz na reszcue plyty. Do steropianu sa kolki z dekielkiem steropianowym wiec temat jest latiwejszy do rozwiazania. Przy welnie nie spotkalem sie z takimi kolkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 12.05.2017 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 .... Niestety na miejscach kolkowania szron osadza sie w mniejszym stopniu niz na reszcue plyty. ... A wiesz dlaczego tak jest ? Czy jesteś pewien, że przy ścianie z porothermu i dobrze zamocowanych łącznikach będzie "biedronka" ? Jak chcesz zastosować montaż zagłębioną kołków to większość producentów zamocować zaoferuje Ci rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 14.05.2017 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 Ma ktoś jakieś praktyczne doświadczenia w izolowaniu ścian zewnętrznych wełną skalą? Czy dawać kołki czy nie, jaka wełena, etc? Dodam że mam planowane 20 cm ocieplenia ścian, ściana z pustaka 25 porotherm na piankę (odchyłka w poziomie ściany do 5mm- także bardzo równe ściany). Ma ktoś jakieś doświadczenia bo tu na forum to styropian króluje? Jest jakiś konkretny powód dlaczego wybiera Kolega watę? Tylko dlatego żeby było inaczej niż inni? Dom jest może w lokalizacji która uzasadnia uwzględnienie izolacji akustycznej? Jaki jest planowany system wentylacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts