zbutawryja 02.05.2017 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 powoli przymierzam się do wymiany rynien ale jeszcze nie wiem jak się za to zabrać. mam płaski, stary betonowy dach i poprzednie rynny były przymocowane na pojedynczych belkach które co parę metrów były wmurowane w dach i przykryte papą. takie rozwiązanie chyba nie jest najlepsze. a czy można haki wiercić bezpośrednio do betonu? czy lepiej np przywiercić deskę do spadu dachu, pod dachem na całej długości i do niej przymocować rynny. dach odstaje od ściany jakieś 35cm więc chyba za daleko żeby deskę umieśić na ścianie.mam nadzieję że ktoś mi objaśni w jaki sposób to najlepiej zrobić i w jakie elementy bym musiał się wyposażyć? jeśli deska by była pod dachem to wystarczą krótkie haki których nie trzeba wyginać i bezpośrednio wiercić je do deski? cała filozofia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbutawryja 08.05.2017 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Podbijam temat. Nikt nie montował rynien na betonowym dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 08.05.2017 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Można wiercić z góry ,można od czoła. Wszystko zależy w jakim stanie jest beton. Może trzeba go wzmocnić, może dać deskę czołową. Daj zdjęcia. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gontowy 08.05.2017 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 powoli przymierzam się do wymiany rynien ale jeszcze nie wiem jak się za to zabrać. mam płaski, stary betonowy dach i poprzednie rynny były przymocowane na pojedynczych belkach które co parę metrów były wmurowane w dach i przykryte papą. takie rozwiązanie chyba nie jest najlepsze. a czy można haki wiercić bezpośrednio do betonu? czy lepiej np przywiercić deskę do spadu dachu, pod dachem na całej długości i do niej przymocować rynny. dach odstaje od ściany jakieś 35cm więc chyba za daleko żeby deskę umieśić na ścianie.mam nadzieję że ktoś mi objaśni w jaki sposób to najlepiej zrobić i w jakie elementy bym musiał się wyposażyć? jeśli deska by była pod dachem to wystarczą krótkie haki których nie trzeba wyginać i bezpośrednio wiercić je do deski? cała filozofia? Pozdrawiam Poprzedni koment pisałem 20 minut. Twór jest nawet bardziej rozległy, także nikt chyba z branży nie zarabia tyle na 0,5 godz. żeby to opisywać. Rozdziel pytanie na wątki, poszukaj sam w google do sprecyzowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts