lukaszdi 02.05.2017 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Witam, ma pytanie dotyczące połączeń w drenażu rozprowadzającym wodę z deszczówki, który robi mi wykonawca. Czy takie połączenie jest poprawne w drenażu odprowadzającym wodę z rynien? Na moje woda będzie się sączyć i korzystając z nieszczelności połączenia dolnego będzie wypływać stamtąd i nie przejdzie do dalszych rur? W innych miejscach stosuje bardziej dostosowane złącze. Na moje pytania odpowiada, że te trójniki kanalizacyjne są lepsze i droższe i, że powinienem się cieszyć, że coś takiego mi robi. Dodatkowo chciałem się dopytać, czy można osadzać rurę drenarską pełną bez podsypki ze żwiru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek1993 08.05.2017 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Co do złączki to moim zdaniem nie ma problemu. Woda i tak się będzie sączyła bo den ma otwory, ale jej większość będzie prawidłowo odpływać Sama ziemie znacznie uszczelni połączenie więc spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts