Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom piętrowy indywidualny - własnymi siłami

Recommended Posts

Ja mam gipsowe dolina nidy zeta. Ładne, rowne. Jeden pokój brat dla mnie przeszlifował żyrafą i pomalował farbą chems. Wygląda super. Ale jak teraz było tak zimno to po wcześniej juz suchych tynkach, lała się woda. Zwłaszcza po sufitach. Jak wcześniej postawiłem przy scianie dwa baloty styropianu to po ich zabraniu kilka tyg pozniei sciana byla czarna (nie zdążył wtedy tynk od nowego sie wysuszyć i grzybek przy wstał).

Pozdrawiam

Karol

• Odpowiedzi 264
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

hmm będę musiał wziąść te żyrafę i jednak to zrobić.

A tymczasem gwiazdka nadeszła ( w tym roku będzie bardzzooo kosztowna) - schodzą pierwsze elementy kotłowni - zbiornik 300l z sunexu z wężownicą 3,4 l - podpatrzony u paru kolegów z forum ;)

Ba10S7B.jpg

qXPP4pu.jpg

Długo się zastanawiałem nad tym elementem bo nie bylem świadomym przy wyborze pompy ciepłą, że jednak wężownica ma tu spore znaczenie. Sama pojemność 300 l nie jest aż tak istotna jak pow. wymiennika 3,4 m2 - ta powierzchnia spokojnie pozwala na szybkie nagrzanie zbiornika. Zwłaszcza istotne to jest dla tych którzy zamierzają grzać w G12 i chcą uniknąć "ciągłego" dogrzewania zbiornika.

• 2 weeks później...