daamiann88 03.05.2017 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 (edytowane) Nie będę się dużo rozpisywał, bo najlepiej zobrazują mój problem bohomazy. Remontuję stary dom. Zerwaliśmy i wybraliśmy wszystkie podłogi. Kolejno idą papa jako hydroizolacja oraz perlit jako ocieplenie, rurki podłogówki oraz wylewka. Aleeee.... Mam problem z izolacją poziomą ściany. Została ona wykonana na "raty", raz wyżej raz niżej, raz z papy, raz z foli (co utrudnia zgrzanie z papą). Wpadłem na pomysł aby opryskać kamienny fundament pianką pur? Zda to egzamin? Powinno połączyć szczelnie te dwie izolacje? Bo jak widać na przesłanym rysunku chciałbym zejść te parę centymetrów w dół z podłogą aby zyskać przestrzeń nad głową. Oczywiście na PUR pójdzie później nowy tynk z maszyny. Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić dobrze i z głową. Jakieś sugestie? http://images.tinypic.pl/i/00897/lvctppuxdh6j_t.jpg[/url] Edytowane 3 Maja 2017 przez daamiann88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts