Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ubytki elewacji koło ramy okna

P_79

Recommended Posts

Napisałem czego brakuje.To będzie i tak pękać i kruszyć się co jakiś czas. Jedynie co, to uzupełnić ubytki, ale to będzie doraźne "na chwile".

A nie lepiej ta wnękę zrobić tak: zerwać tynk, wkleić APU listwy z siatką, zaciągnąć klejem i otynkować od nowa? Nawet jak kolor tej wneki będzie się delikatnie różnił od całej elewacji to nie będzie tak w oczy kłuło jak miejscowe doróbki

cały bok musisz, jak juz wklejasz ta listwę, to zrób to po całości.

Wiesz jak ją przykleić? i co później oderwać, a wcześniej gdzie folie ochronna na okna przykleić?

Pytam tak na wszelki wypadek :)

d3f0c3d50f2ae10109e8410835ca3800.jpg

element tracony to ten do którego przykleja sie folie, a po wszystkim, czyli po otynkowaniu obrywa się.

Edytowane przez Slawko123

tak samo jak okno, z tym, ze tam będziesz musiał dać więcej kleju.

Listwe APU przyklejasz do ramy rolety i na całość nakładasz klej. Ja na Twoim miejscu, nic bym nie skrobał, tylko klej nakładał bezposrednio na tynk. Nie wiem czy to dobre rozwiazanie, ale ....

mozesz zerwać tynk z klejem az do styro, przykleic listwy do ramy, szeline wypełnic styro na pianke albo klej do styro(taki z puszki jak pianka) i całośc zaciagnac klejem i siatką oraz otynkować.

to nie jest trudne, najgorzej to zerwać to co jest do styro, a później to już łatwa robota.

Jak będziesz zrywał ten tynk z klejem, to zabezpiecz ramę rolety. Niestety nie wiem jak tynk bo tego nigdy nie robiłem(tynkowanie tynkiem cienkowarstwowym).

No i zrobi sie problem, bo od czoła dojdzie 1-2cm styro i będzie widać łączenie nowego tynku ze starym