mietku 04.05.2017 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 (edytowane) . Edytowane 14 Września 2020 przez mietku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the_anonim 04.05.2017 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Witam się pierwszy. pisać, nie pisać... Jasne że pisać a co ważniejsze fotki cykać i to dużo:D W tym wszystkim jednak najgorsza do przebycia była papirologia - o warunki zabudowy walczyliśmy prawie 3 lata!!! Skąd to znam, no to teraz już tylko z górki zostaje łamanie sobie kręgosłupa na budowie:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 04.05.2017 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Witam! Widzę, ze jak większość z nas samorobów trafiłeś tutaj! Powodzenia! Czekamy na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 04.05.2017 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Powitać! Masz gmaila? Bo jak tak to masz też GooglePhotos, z których to możesz podlinkować co tylko będziesz chciał. Wszystkie zdjęcia w moim dzienniku są właśnie z GooglePhotos (kiedyś Picasa). Przynajmniej odpada kwestia niewyświetlania zdjęć, bo "exceeded bandwidth" i inne temu podobne bzdury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the_anonim 05.05.2017 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Nikt się nie kwapi to może ja pomogę bo sam miałem z tym problem. wybierasz sobie zdjęcie klikasz prawym przyciskiem myszy wybierasz "kopiuj adres obrazu" potem wpisujesz tu wklejasz Wsio:) Ps. olej fotoshita mi chłopaki polecili imguru.com jest oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gargi12 17.05.2017 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 a tu jeszcize widok na czesc (jak narazie ogródkową...) http://i.imgur.com/lC3VcWP.jpg?2 Witam Ładna ta twoja działeczka,spokojnie zdążysz jeszcze sie narobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 17.05.2017 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Cześć Mietku Wg mnie tylko pręty gwintowane fi6. Cena za metr 1,1PLN (ja za tyle kupuję), do tego duże podkładki i nakrętki. Wiertło 6,5 lub 7mm (ja czasami używam takiego długiego, że przebijam wszystko z jednej strony). W płaszczyźnie poziomej daj co 80cm, a w pionie 2 lub 3 (zależy jak wysoka ściana fundamentowa). Szpilki najlepiej dawać jeszcze przez dodatkowe deski (odpady) poprzeczne względem desek głównych. Dlatego szpilki muszą być odpowiednio dłuższe (dla ściany 25cm dodatkowo [(4x3,2cm)+(2x2cm)]=16,8cm, czyli razem 42cm). PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 17.05.2017 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 U siebie używałem fi8, bo tak chciała ekipa. Podkładki dawaj jak największe, mi się udało znaleźć chyba 30mm. A jak nie znajdziesz to kup największe możliwe i jeszcze na np M12 i daj jedną na drugą. Podczas zalewania słupa u mnie właśnie mała podkładka (bo kupowałem na dwa razy) ładnie przebiła się przez deskę 30mm i efekt był taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 19.05.2017 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Ja nakrętki/pręty gwintowane kupowałem w zwykłym "sklepie żelaznym", gdzie ceny były średnio 3x niższe niż w Liroyu czy Casto. Więc szoruj tam, wydaj pewnie z 15zł na duże nakrętki i miej to z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 20.05.2017 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Prety z ławy do sciany fundamentowej wypuść. Powinno to być ujęte w projekcie.Samą sciane fundamentową też musisz zbroić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 28.05.2017 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2017 Ty sprawdź tą robotę geodetki. Wiesz miara szlauf waga i ...Kontrola najwyższą formą zaufania jak to mówił jeden w przeszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 28.05.2017 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2017 Albo kup sobie jakiś tani niwelator. Nie raz jeszcze Ci się przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 29.05.2017 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Albo kup sobie jakiś tani niwelator. Nie raz jeszcze Ci się przyda... Problem w tym, że niwelatory tanie nie są :/ ja u siebie jakoś przebrnąłem wspomagając się szlauf-wagą przy wyrównywaniu podbudowy i poziomowaniu bloczków pierwszej warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 29.05.2017 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 U mnie też był podobny spadek (może troszkę mniejszy). Udało mi się wypożyczyć niwelator laserowy (niwelator, łata i detektor) za 40 zł na dobę i powiem szczerze, że naprawdę się przydał. Jak koparkowy ma płaską łychę (bez zębów) można bardzo dokładnie wypoziomować dno wykopu (gdzieś +/- 3cm) bez większej obawy, że rozluźni grunt (nie trzeba machać potem łopatą).Łata z zamontowanym odbiornikiem laserowym jest fajna o tyle, że jak sobie "wyzerujesz" ustawienie odbiornika na łacie (ustalisz głębokość od punktu odniesienia), to bardzo łatwo odczytać ile jeszcze trzeba wykopać.Można bardzo szybko zrobić pomiar i najważniejsze ... nie potrzeba nikogo do pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 29.05.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Ja wiem czy nie są tanie... Pewnie do 700 ze statywem da radę kupić. Myślę, że warto, zważywszy, że później przy urządzaniu ogrodu czy też chodnikach/podjazdach raczej się przyda. Łatwo mi to mówić, bo mam żonę geodetkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 30.05.2017 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Jakiś konkretny model możesz polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 07.06.2017 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Panowie spokojnie... wszysto sie zgadza posprawdzalem odleglosci i poziomy. Dzisiaj rano dojechaly druty, oparkowy potwierdzony na poniedzialek. Ja mam taki paptent na schlauchwage jednoosobowa: baniak 20l z woda w korku montujesz koncowke do weza i zapinasz na to schlauchwage potem baniak ustawiasz na malarskiej drabince a do drugiego konca kawalek listwy i smigasz jak z niwelatorem plus taki ze nie ma problemu z widocznoscia lasera a przede wszystkim calosc masz za 50pln dokladnosc taka sama. Ja w ten sposob wyznaczylem sobie przed geodeta poziom 0 do milimetra potwierdzone niwelatorem z kupe kasy hehe pozdroMógłbyś pokazać jak to dokładnie wygląda, jakieś zdjęcie i sposób pomiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anemonek 07.06.2017 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Witam się! Przyjemny projekt. A gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 28.06.2017 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Jak planujesz zagospodarować ten "schowek" pod schodami? Ja przygotowując się do zalania PF miałem zakopaną rurę fi160 na dolot do kominka i nawet jak były upały ponad 30* to butelka z napojem wchowana do tej rury trzyamała odczuwalnie niższą temperaturę. Ratowała mnie, bo to taki okres kiedy wszędzie dookoła tylko piasek, styro, pręty zbrojeniowe i upał baz kawałka cienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 29.06.2017 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 (edytowane) To są te podkładki 18mm? Ja bym proponował większe, zwłaszcza jak wierciłeś większym wiertłem. Na 90% nic nie przejdzie przez deskę, ale wydał byś z 20PLN na nieco większe. PozdrawiamBartek Edytowane 29 Czerwca 2017 przez B_i_U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts