walec7_7 01.08.2018 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Pewnie że czytają Trzeba śledzić poczynania innych, a zdjęcia to nie wszystko Ładnie to wygląda i kawał dobrej roboty zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 01.08.2018 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Czyta, czyta. Dawaj jak najwięcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.08.2018 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Ale będziesz wyzywał przy rozbieraniu tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 22.08.2018 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 Też walczę ze stropem.Pieprzenia jak nie wiem z tymi podciągami stemplami itp...Jak zaleje strop chyba będę tydzień na nim spał i pił z radości... Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 22.08.2018 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 Ehhh, fajne to były czasy. Jakoś rok temu o tej porze też walczyłem ze stropem (tym większym, bo mniejszy ale grubszy nad garażem zalałem w,połowie lipca) miło powspominać. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 26.08.2018 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Ja właśnie w środę wylewałem ostatni czwarty już strop.Profesjonalne szalunki i zbrojenie. Jednak wąskie deski wpływają na estetykę szalunku. Ja mam szerokie i lubi je poskręcać od wilgoci. Gratuluję postępów.Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 26.08.2018 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Kawał dobrej i ciężkiej pracy Jak jutro to zostaję życzyć powodzenia! I czekamy na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 26.08.2018 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Też za każdym razem byłem posrany przed betonowaniem. Wiedziałem, że w pojedynkę nie będę miał czasu na walkę z ewentualnymi usterkami szalunku. Z samą płytą nigdy nie miałem problemu. Bardzo trzeba uważać na słupy, nadproża wylewane razem ze stropem (u mnie), schody (tutaj potrzebne jest lepsze podparcie z uwagi na większy ciężar) i obramówkę zewnętrzną. Ostrożnie z wibrowaniem, lepiej czasem mieć raki niż powyginane szalunki. P.S. Nie zapomnij o dystansach do zbrojenia jeśli jeszcze nie dałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 26.08.2018 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Jeśli wiesz gdzie będziesz miał lampy, to można się pokusić, żeby ułożyć kable na tym etapie (nie trzeba potem się męczyć) - np. kabel ydyp pod zbrojeniem w warstwie otuliny, albo peszel z pilotem w środku przekroju stropu (tutaj trudniej wykonać jak nie masz górnej siatki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 27.08.2018 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 No i? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 28.08.2018 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Lepiej przykryj tanią folią. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 31.08.2018 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 No to pogratulować Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 17.09.2018 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Lepiej wyzywać przy rozbieraniu niż przy zalewaniu jak rozsadzi Gratulacje zalania... Też jestem już tym stropem tak zjechany, że nawet poddenerwowanie zmieniło się na wyrąbanie heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolw82 23.09.2018 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Okna jak plastiki to moze opti light tlp u4 troche tansze od F a tak naprawdę różnią się klamką (produkują je na tej samej lini w tej samej fabryce). Widzialem je gdzies na necie nawet za 914zl 78x140 bez kołnierza, sam kołnierz mozesz kupic juz z f i masz wtedy wiekszy wybór rozwiązań i kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawkro 28.09.2018 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Panowie jak sobie radzicie z tymi stropami w pojedynkę nie mogę tego ogarnąć jak wciągać i podtrzymywać te blaty do wieńca a już zwłaszcza stawianie koryt z podciągami i stempli. Doradźcie proszę jak sobie radziliście będąc samemu na placu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 02.10.2018 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 (edytowane) Ja wbijam dwa gwoździe/duże wkręty/dyble w ścianę na odpowiedniej wysokości w rozstawie mniejszym niż długość planowanej deski. Na tym opieram blat i dopiero przyszpilam go do muru. W betonie komórkowym przykręcam bezpośrednio dużymi wkrętami (takie czarne ok. 100mm). Trzyma nie gorzej niż kołki szybkiego montażu, a i tak wszystko trzymają później głównie szpilki. W silikacie/ceramice już kołki szybkiego montażu, a przez blat od razu wiertłem do betonu.Jak już mam jeden blat to przykręcam do niego łącznik (króbka deska), która wystaje o połowę poza blat w kierunku poziomym. To przytrzymuje mi następny blat gdy oprę go na dwóch gwoździach/dyblach.Najlepiej robić od dołu z rusztowania, a jak się nie da (lub nie chce) to od góry z muru/deskowania. PozdrawiamBartek Edytowane 2 Października 2018 przez B_i_U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawkro 02.10.2018 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 No właśnie nie mogłem sobie z tym poradzić, zwłaszcza że to ceramika i nie zawsze gwóźdź wisi tak jak bym chciał. przez co opada mi ten blat albo przekłamuje. A po oparciu blatu na ścianie przytrzymujesz go czymś czy zapierasz ciałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.10.2018 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Możesz iść w drugą stronę. na odpowiedniej wysokości wbijasz gwóźdź (taki porządny) w blat od wewnętrznej strony i opierasz na murze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 02.10.2018 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Czasami ściskiem stolarskim ale zazwyczaj w jednej ręce wiertarka, a drugą przytrzymuję. Jak z rusztowania to ramieniem. Ale takich sytuacji jest mało. Te łączenia, o których pisałem przytrzymują każdy następny blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 02.10.2018 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Kiedys juz gdzies to pisalem ale trzeba know niecznie zalozyc watek w ktorym wszyscy solobudowlancy podziela sie patentami na rozne etapy bo to jest clue budowy samemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts