maciejdm1 05.05.2017 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 (edytowane) Witam. Nie byłem pewien, czy to ten dział, ale liczę na Waszą pomoc. Postanowiłem postawić domek drewniany na działce ROD. Wykonawcą był stolarz, który niestety nie zakończył inwestycji... Mi zostało wykończenie i tu mam pytanie odnośnie podłogi. Konstrukcja na bloczkach betonowych, co 40 cm wykonana "kratownica" z desek 10x2 cm. Od góry, co 40 cm przykręcone są w zdłóż łaty o wymiarach 2x3 cm. Na wierzchu płyta OSB 8 mm ( jak tłumaczył mi stolarz miała to być "baza" po której można chodzić przy montażu ścian itp.). Teraz jestem na etapie położenia docelowej podłogi. Myślę o płycie MFPale nie wiem jaka grubość. Teraz OSB 8 mm ugina się dość mocno. Czy wg Was 18 mm wystarczy? Edytowane 5 Maja 2017 przez maciejdm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 10.05.2017 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Witam. Nie byłem pewien, czy to ten dział, ale liczę na Waszą pomoc. Postanowiłem postawić domek drewniany na działce ROD. Wykonawcą był stolarz, który niestety nie zakończył inwestycji... Mi zostało wykończenie i tu mam pytanie odnośnie podłogi. Konstrukcja na bloczkach betonowych, co 40 cm wykonana "kratownica" z desek 10x2 cm. Od góry, co 40 cm przykręcone są w zdłóż łaty o wymiarach 2x3 cm. Na wierzchu płyta OSB 8 mm ( jak tłumaczył mi stolarz miała to być "baza" po której można chodzić przy montażu ścian itp.). Teraz jestem na etapie położenia docelowej podłogi. Myślę o płycie MFP ale nie wiem jaka grubość. Teraz OSB 8 mm ugina się dość mocno. Czy wg Was 18 mm wystarczy? Przy założeniu że auta parkować nie będziesz, tokarki ustawiał Starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts