Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocena oferty na instalację pompy ciepła

tede80

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem po co to napisałeś, ciebie i twoje wpisy większość olewa, zero pojęcia ale pierdolenia głupot pod dostatkiem :lol2:

Zero pojęcia w czym z czym? Twoje podejście jest odpowiednie. trujesz dupe kilku instalatorom potem upubliczniasz oferty i pytasz która lepsza.. Jakbyś miał pojęcie to wybrałbyś dobrze a tak nikt nic nie doradził jedyne mądre słowa przytoczył Pratchawiec. A ty publicznie targujesz się z CNC ja na jego miejscu pokazałbym ci środkowy palec i tyle i taki klient to nie klient a problem.

Zero pojęcia w czym z czym? Twoje podejście jest odpowiednie. trujesz dupe kilku instalatorom potem upubliczniasz oferty i pytasz która lepsza.. Jakbyś miał pojęcie to wybrałbyś dobrze a tak nikt nic nie doradził jedyne mądre słowa przytoczył Pratchawiec. A ty publicznie targujesz się z CNC ja na jego miejscu pokazałbym ci środkowy palec i tyle i taki klient to nie klient a problem.

Z drugiej strony CNC sie nie odzywa bo jest z Gdanska, a do Małopolski ma kawałek drogi, ewentualne serwisy i naprawy nie byłyby opłacalne albo na pograniczu opłacalnosci. Jezeli na oferty w poblizu siedziby firmy to wiadomym jest ze je wybierze, a nie taką na drugim koncu kraju.

I to cię tak boli? Co cię to w ogóle interesuje? To nie wolno pytać o ofertę kilku wybranych instalatorów? Nie wolno pytać na forum czy elementy zawarte w ofertach są takie jak być powinny? Masz zryty beret, może przekwitasz, tobie w życiu nie wyszło i zatruwasz je innym? Nie dotyczy to ciebie to się nie odzywaj.

Panowie nie olewam tede80, tylko cały dzień dziś robota poza biurem.

Swoją drogą walczyłem z 12 letnia pompą bezpośredniego odparowania, trochę serwisu trochę czynnika i znów działa :-)

Jedno ze starszych urządzeń tego typu jakie serwisowałem.

Ale tak jak patrzyłem na tą studnię, automatykę, budowę i wykonanie, to faktycznie pompy zrobiły ogromny postęp heheh

a i odnośnie moich wyjazdów do małopolski to robimy Małopolskę ale wtedy łączę to w 2 -3 montaże za jednym razem żeby nie jeździć do jednego klienta bo to faktycznie nieopłacalne. Dlatego wyjazdu na głębokie południe umawiam co najmniej 2 miesiące wcześniej.

I to cię tak boli? Co cię to w ogóle interesuje? To nie wolno pytać o ofertę kilku wybranych instalatorów? Nie wolno pytać na forum czy elementy zawarte w ofertach są takie jak być powinny? Masz zryty beret, może przekwitasz, tobie w życiu nie wyszło i zatruwasz je innym? Nie dotyczy to ciebie to się nie odzywaj.

Interesuje bo przez takich jak ty jest tu tak jak jest taniej jeszcze taniej i jeszcze taniej a ten mi dał to za tyle teraz ty coś zaproponuj nie masz bladego pojęcia co kupujesz Pratchawiec widać nie dał ci do myślenia, dalej cie cena oślepia roszczeniowy polaczku albo teść dom sponsoruje co?

Interesuje bo przez takich jak ty jest tu tak jak jest taniej jeszcze taniej i jeszcze taniej a ten mi dał to za tyle teraz ty coś zaproponuj nie masz bladego pojęcia co kupujesz Pratchawiec widać nie dał ci do myślenia, dalej cie cena oślepia roszczeniowy polaczku albo teść dom sponsoruje co?

Aleś ty głupi :bash:

To z nerwów, czy po prostu jesteś takim analfabetą?

Trzeba się bardzo zastanowić, zatrudniając instalatora z drugiego końca kraju .

Jak długo będziesz musiał czekać na niego w razie awarii....

No trzeba się zastanowić, ale co w przypadku kiedy w sąsiedztwie wyceniają te same pompy z montażem po kilka tysięcy drożej. Różnica raczej nie jest spowodowana pozłacanymi zaworami.

Jeżeli usługa jest znacznie tańsza od innych ofert na rynku , to jest wielce podejrzana , czy nie jest to przysłowiowa mina , bo co tanie to drogie ,

Wg.mnie , instalator powinien być na wyciągnięcie ręki ,

podobnie jak mechanik auta.

Ceny proponowane - to ceny do negocjacji

Edytowane przez Andrzej5101

Trzeba się bardzo zastanowić, zatrudniając instalatora z drugiego końca kraju .

Jak długo będziesz musiał czekać na niego w razie awarii....

Przecież te pompy się nie psują :) a tak poważnie to w mojej okolicy nie ma autoryzowanego instalatora Panasonic, także zapytania ofertowe wysyłałem do firm w odległości minimum 200km od mojego miejsca zamieszkania, brałem pod uwagę doświadczenie oraz opinie o instalatorach. Mam hydraulika u mnie w mieście, który chciał mi zainstalować pompę PW Buderus, Panasonica też zainstaluje ale niestety nie ma autoryzacji.

W kwestii instalatorów pod ręką. Znajomy brał pc atlatnica którą montował mu jego znajomy autoryzowany instalator atlantica, jak byłem ją oglądać to mówił że wszystko spoko przyjedzie kiedy będzie trzeba także przynajmniej o to się nie martwi. Tylko jak mu walnęła pompa tej zimy to mimo że instalator miał 3 km to jechał 2 tygodnie. Także reguły nie ma że jak blisko to zaraz przyjedzie.