Tomaszs131 09.05.2017 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Mam ten sam problem szukam na Lubelszczyźnie, ciekawe czy CNC montował w moich okolicach będzie z 800km Jakiej pompy szukasz PW, GW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 09.05.2017 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Jakiej pompy szukasz PW, GW? PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 09.05.2017 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 (edytowane) W naszych rejonach ciężko o kumatego fachowca, zwłaszcza w przypadku Pci PW. Stąd potrzeba, konieczność poszukiwania prawdziwych "znawców" z dalszych rejonów kraju. Edytowane 9 Maja 2017 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 09.05.2017 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Ale to tego nie trzeba " znawcow". Wystarczy solidny rzemieslnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pratchawiec 09.05.2017 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 (edytowane) Witam Do instalacji typowej PC PW od III 2016 niezbędna jest firma posiadająca uprawnienia w zakresie F-gazów. Typowa instalacja to: Przyłącza elektryczne - zazwyczaj w cenie instalacji elektrycznej,2 rury chłodnicze zakopane lub przepuszczone rozumnie przez ścianę, postument pod jednostkę zewnętrzna, który powinno się wykonać przy okazji lania - murowania fundamentów, lub płyty, Przygotowanie podejść przez hydraulika, w tym pod zawór T i baniak na CW, O czymś zapomniałem?Sprostujcie Po takich inwestycjach montaż PC ogranicza się do zakielichowania 2 rurek chłodniczych - z obu oczywiście stron, opróżniowania instalacji, ew. dobicia czynnika i oczywiście uruchomienia PC.Może i powinien to zrobić każdy chłodnik z papierami do F-gazów.Zrobiłby to Pyxis a może nawet ja, posiadając uczciwą kielichownicę i jakąkolwiek pompę próżniową z osprzętem.Nie miałem. Na szybko policzyłem że do jednostkowej instalacji kupować lub wynajmować osprzętu po prostu mi się nie opłaci. Pozostaje jeszcze kwestia gwarancji.Zawsze jednak przypominam, że uprawnienia konsumenta wynikające z tzw rękojmi konsumenckiej, są zazwyczaj silniejsze od najlepszej nawet gwarancji producenta lub instalatora. Pozostaje tylko termin - ustawą ograniczony do dwóch lat. który instalator daje dłuższą? Pozdrawiam Pratchawiec Edytowane 9 Maja 2017 przez Pratchawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gibbs007 10.05.2017 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Panowie, jak ocenicie taka oferte?Mam możliwość zakupu po cenie około 21 tys zł Mitsubishi zubadan 11kw. Jednakże jest to cena samego urządzenia, bez montażu. Montaż musialbym wykonać we własnym zakresie. Czy możecie polecić montażysta z autoryzacja mitsubishi ? I ike to może kosztować wraz ze zbiornikiem na cwu i reszta akcesoria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tede80 10.05.2017 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Panowie, jak ocenicie taka oferte? Mam możliwość zakupu po cenie około 21 tys zł Mitsubishi zubadan 11kw. Jednakże jest to cena samego urządzenia, bez montażu. Montaż musialbym wykonać we własnym zakresie. Czy możecie polecić montażysta z autoryzacja mitsubishi ? I ike to może kosztować wraz ze zbiornikiem na cwu i reszta akcesoria? Gdzie po tyle są? ja najniższą ofertę na kotłownię z tą pompą miałem wycenioną na 33900zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 10.05.2017 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Chodzi mi o kwoty za te elementy, w ofercie są większe Całej polski za darmo nie przejedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tede80 11.05.2017 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Całej polski za darmo nie przejedzie Raczej dojazdu nie dolicza się do ceny za dany element instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 11.05.2017 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Raczej dojazdu nie dolicza się do ceny za dany element instalacji No to jak wytłumaczysz, że termostat kosztujący 200 PLN brutto, w twojej ofercie jest wyceniony na 300 PLN netto? Czas pracy montażysty, paliwo, hotel - to wszystko kosztuje. Na dzień dobry jest droższy od każdego instalatora mieszkającego w okolicy o dobry 1000 PLN. Druga sprawa to czas reakcji serwisowej. Głupotą jest wychodzenie z założenia, że to się nigdy nie zepsuje. (...) a i odnośnie moich wyjazdów do małopolski to robimy Małopolskę ale wtedy łączę to w 2 -3 montaże za jednym razem żeby nie jeździć do jednego klienta bo to faktycznie nieopłacalne. Dlatego wyjazdu na głębokie południe umawiam co najmniej 2 miesiące wcześniej. Instalatora szukaj do 2 - 3 godzin jazdy od domu. Inaczej będziesz przepłacał za każdą wizytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 11.05.2017 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Z tym ze jest drozszy w wycenie nie zgodze sie... dla mnie jest najtanszy. Inna kwestia jest odleglosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gargi12 11.05.2017 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Z tym ze jest drozszy w wycenie nie zgodze sie... dla mnie jest najtanszy. Inna kwestia jest odleglosc... Wogòle odległości nie biorę pod uwagę ,nawet parę postòw wyżej kolega napisał że instalator miał 3 km i jechał dwa tygodnie,wszystko właśnie zależny od fachowca jak podejdzie do kliienta czy będzie godny polecenia czy też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts