Robo667 05.05.2017 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Witam. Z racji tego ze z tym miałem mało do czynienia mam z tym problem i tu do Was prośba i pytanie. Czy ktoś jest wstanie rozrysować jak wykonać podłączenie w kotłowni aby wszystko działało i funkcjonowało jak powinno i jakie zastosować rozwiązania. Opisze jak najlepiej moge. Sa dwa zrodla ciepła ktore nie koniecznie beda uzywane na raz ale czasem pewnie tak. Pierwsze to piec pelet albo ekogroszek i drugie to kominek z plaszczem wodnym. Dalej mamy bojler jeszcze nie wiem jaki bedzie potrzebny czy z jedną czy z dwoma wężownicami napewno musi mieć powrót do cyrkulacji ciepłej wody użytkowej. Nastepnie kaloryfery i podłogowki. I teraz seria pytań jak podlaczyc to aby działało i moc tym sterować gdzie dac elektrozawory jak wykonać obnizenie wody idacej na podlogowke. Ile pomp. Z gory dziękuję za jakies podpowiedzi jesli jakiekolwiek beda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.05.2017 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Sam to chcesz robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.05.2017 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Po co Ci DWA systemy grzewcze? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 05.05.2017 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Lekarstwem jest zbiornik buforowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts