wujekbaniu 06.05.2017 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Witam. Buduje mały dom parterowy plus poddasze użytkowe. W planie ma być mała przydomowa oczyszczalnia greenflow4. Główna rura kanalizacji rozprowadzona na parterze 110 wchodzi w wolny kanał wentylacyjny, wychodzi ponad komin (około 50cm).Studzidnka rewizyjna między oczyszczalnia będzie szczelna tzn nie zassa przez nią powietrza. Zastanawiam się czy jest sens prowadzenia dodatkowej rury odpowietrzajacej do oczyszczalni? (przez dom już nie puszczę, a od szczytu do dachu średnio mi pasuje) Rur poziomych od oczyszczalni jest 4m do budynku, kolejne 4 w budynku i pionowo 9m do góry. Oczyszczalnia ma dmuchawe wtlaczającą powietrze i nawoetrzcznik nad trawnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 06.01.2018 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 Ktoś coś mam to samo pytanie co wujekbaniu.wujekbaniu jak rozwiązałeś sytuacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam1234567 06.01.2018 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Witam. Buduje mały dom parterowy plus poddasze użytkowe. W planie ma być mała przydomowa oczyszczalnia greenflow4. Główna rura kanalizacji rozprowadzona na parterze 110 wchodzi w wolny kanał wentylacyjny, wychodzi ponad komin (około 50cm). Studzidnka rewizyjna między oczyszczalnia będzie szczelna tzn nie zassa przez nią powietrza. Zastanawiam się czy jest sens prowadzenia dodatkowej rury odpowietrzajacej do oczyszczalni? (przez dom już nie puszczę, a od szczytu do dachu średnio mi pasuje) Rur poziomych od oczyszczalni jest 4m do budynku, kolejne 4 w budynku i pionowo 9m do góry. Oczyszczalnia ma dmuchawe wtlaczającą powietrze i nawoetrzcznik nad trawnik. Ja mam oczyszczalnie biologiczną i odpowietrzenie ww oczyszczalni jest rurą fi 110 wychodzącą do kominka wentylacyjnego na dachu . Rura ta jest odrębną nitką, która jest wpięta trójnikiem w układ kanalizacji w domu. 2 rura do odpowietrzenia jest bezpośrednio w oczyszczalni w komorze dekla ze ściekami. Samo odpowietrzenie oczyszczalni następuje rurą którą płyną do niej ścieki, bo ona jest zintegrowana z tzw pionem odpowietrzającym o którym napisałem na wstepie. Nie robisz zatem 2 rury od oczyszczalni do dachu żeby odpowietrzyć ją. Edytowane 6 Stycznia 2018 przez adam1234567 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts