Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZALEWA MI DOMEK NA DZIAŁCE REKREACYJNEJ - wody gruntowe

misiek141

Recommended Posts

Mam pytanie. Posiadam domek rekreacyjny, piętrowy który wpuszczony został metr w ziemię . Niestety przez to zalewa mi po kostki woda , szczególnie po opadach wiosennych. . Działka ma 300 metrów kwadratowych. Prawdopodobnie podchodzą wody gruntowe. Co można zrobić . Czy drenaż, albo jakaś izolacja ? Czy są firmy , które tym się zajmują ? I jakie są orientacyjne ceny ? Mieszkam w Otwocku koło Warszawy. Działka znajduje się na terenie Zarządu Działek Rekreacyjnych. Woda wlewa mi się prawdopodobnie do wewnątrz od spodu. Proszę o pomoc .

Mam pytanie. Posiadam domek rekreacyjny, piętrowy który wpuszczony został metr w ziemię . Niestety przez to zalewa mi po kostki woda , szczególnie po opadach wiosennych. . Działka ma 300 metrów kwadratowych. Prawdopodobnie podchodzą wody gruntowe. Co można zrobić . Czy drenaż, albo jakaś izolacja ? Czy są firmy , które tym się zajmują ? I jakie są orientacyjne ceny ? Mieszkam w Otwocku koło Warszawy. Działka znajduje się na terenie Zarządu Działek Rekreacyjnych. Woda wlewa mi się prawdopodobnie do wewnątrz od spodu. Proszę o pomoc .
Po kostki gdzie? Na parterze? Podłoga parteru jest poniżej poziomu wód gruntowych? Jeżeli tak, to tylko drenaż poniżej fundamentu z wymuszonym odpompowywaniem wody.

Mam pytanie. Posiadam domek rekreacyjny, piętrowy który wpuszczony został metr w ziemię . Niestety przez to zalewa mi po kostki woda , szczególnie po opadach wiosennych. . Działka ma 300 metrów kwadratowych. Prawdopodobnie podchodzą wody gruntowe. Co można zrobić . Czy drenaż, albo jakaś izolacja ? Czy są firmy , które tym się zajmują ? I jakie są orientacyjne ceny ? Mieszkam w Otwocku koło Warszawy. Działka znajduje się na terenie Zarządu Działek Rekreacyjnych. Woda wlewa mi się prawdopodobnie do wewnątrz od spodu. Proszę o pomoc

Podobno jest coś takiego jak metoda iniekcji ... czy w tym przypadku ma to jakiś sens ?