misiek141 07.05.2017 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Mam pytanie. Posiadam domek rekreacyjny, piętrowy który wpuszczony został metr w ziemię . Niestety przez to zalewa mi po kostki woda , szczególnie po opadach wiosennych. . Działka ma 300 metrów kwadratowych. Prawdopodobnie podchodzą wody gruntowe. Co można zrobić . Czy drenaż, albo jakaś izolacja ? Czy są firmy , które tym się zajmują ? I jakie są orientacyjne ceny ? Mieszkam w Otwocku koło Warszawy. Działka znajduje się na terenie Zarządu Działek Rekreacyjnych. Woda wlewa mi się prawdopodobnie do wewnątrz od spodu. Proszę o pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.05.2017 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Mam pytanie. Posiadam domek rekreacyjny, piętrowy który wpuszczony został metr w ziemię . Niestety przez to zalewa mi po kostki woda , szczególnie po opadach wiosennych. . Działka ma 300 metrów kwadratowych. Prawdopodobnie podchodzą wody gruntowe. Co można zrobić . Czy drenaż, albo jakaś izolacja ? Czy są firmy , które tym się zajmują ? I jakie są orientacyjne ceny ? Mieszkam w Otwocku koło Warszawy. Działka znajduje się na terenie Zarządu Działek Rekreacyjnych. Woda wlewa mi się prawdopodobnie do wewnątrz od spodu. Proszę o pomoc .Po kostki gdzie? Na parterze? Podłoga parteru jest poniżej poziomu wód gruntowych? Jeżeli tak, to tylko drenaż poniżej fundamentu z wymuszonym odpompowywaniem wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek141 07.05.2017 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Budynek jest wpuszczony metr w ziemię , czyli np. pokój z kominkiem mam metr poniżej powierzchni ziemi i własnie tu zalewa , ten poziom poniżej ziemi ...jesli drenaż to jakie są ceny orientacyjnie i gdzie są firmy które to ocenią , zdiagnozują i zrobią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek141 07.05.2017 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Budynek jest wpuszczony metr w ziemię , czyli np. pokój z kominkiem mam metr poniżej powierzchni ziemi i własnie tu zalewa , ten poziom poniżej ziemi ...jesli drenaż to jakie są ceny orientacyjnie i gdzie są firmy które to ocenią , zdiagnozują i zrobią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek141 07.05.2017 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Mam pytanie. Posiadam domek rekreacyjny, piętrowy który wpuszczony został metr w ziemię . Niestety przez to zalewa mi po kostki woda , szczególnie po opadach wiosennych. . Działka ma 300 metrów kwadratowych. Prawdopodobnie podchodzą wody gruntowe. Co można zrobić . Czy drenaż, albo jakaś izolacja ? Czy są firmy , które tym się zajmują ? I jakie są orientacyjne ceny ? Mieszkam w Otwocku koło Warszawy. Działka znajduje się na terenie Zarządu Działek Rekreacyjnych. Woda wlewa mi się prawdopodobnie do wewnątrz od spodu. Proszę o pomoc Podobno jest coś takiego jak metoda iniekcji ... czy w tym przypadku ma to jakiś sens ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts