radziok16 07.05.2017 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Witam Jestem na etapie ocieplenia poddasza na skosy dałem 15 + 15 (krokwie18cm), z ociepleniem sufitu mam problem ponieważ nie wiem czy dać 15+15 bezpośrednio na stelaż (czy wytrzyma taki ciężar) czy dać 15 na stelaż i 15 między krokwie w tym drugim przypadku było by 15cm wełny między krokwiami-30cm przerwy, 15cm wełna i stelaż. Łatwiej było by mi wykonać drugi wariant tylko nie wiem czy mogła by zostać taka pusta przestrzeń bez izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 07.05.2017 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Pierwszy wariant jest poprawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziok16 07.05.2017 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Konstrukcja wytrzyma taki ciężar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb51 07.05.2017 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 A ja mam pytanko jak zrobic zeby 2 warstwa welny byla pod krokwiami i wtedy 30cm przerwy i dopiero stelaz i plyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziok16 07.05.2017 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 A ja mam pytanko jak zrobic zeby 2 warstwa welny byla pod krokwiami i wtedy 30cm przerwy i dopiero stelaz i plyta? Tak nie zrobisz jak podwiesisz ta wełnę pod krokwie ? Chyba ze zrobisz pajęczyne ze sznurkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 07.05.2017 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 A może zamocuj sztywną siatkę stalową, na której ułożysz wełnę. Najlepsze są zgrzewane arkusze z drutu zbrojeniowego o grubości 2,5 - 3 mm. To typowe siatki zbrojeniowe pod wylewki o dużych wymiarach. Najtańsze są o oczkach 15x15cm, a bez problemu utrzymają warstwę wełny i ewentualnym podwieszeniem instalacji (elektrycznej, wentylacyjnej, itp).Zamocowanie siatki musi być niezależne od wieszaków do sufitu podwieszanego. Do belek drewnianych można przykręcić pręty z oczkiem lub zastosować linkę stalową, na której na końcach robi się oczka za pomocą zacisków. Dla pewności można takie siatki podwiesić za pomocą śrub rzymskich. Kosztują parę złotych a dają możliwość łatwej regulacji w pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziok16 07.05.2017 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Mam jeszcze jedno pytanie wiem ze bylo juz kilka razy ale każdy podaje inaczej, sufity na poddaszu będą opuszczane około 50 cm na wieszakach obrotowych na stelażu krzyzowym jaka jest max dopuszczalna odległość między wieszakami oraz miedzy profilami glownymi, pomieszczenia maja ok 20m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 16.05.2017 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Witammoże ktoś podpowie coś odnośnie mojego ocieplenia. Dach dwuspadowy krokwie 18cm i między nie daje 15cm wełny dodatkowo pod krokwiamii chcę na skosach dołożyć 25-30cm wełny. Izolacja pod krokwiami będzie musiał być z dwóch warstw wełny i zastanawiam się czy wieszaki/grzybki oferowane na portalach aukcyjnych wytrzymają taki ciężar? Może macie jakieś inne rozwiązania ocieplenia pod krokwiami w dwóch warstwach niż te metalowe wieszaki? jak to u siebie rozwiązaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts