Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć,

czy ktoś posiada niezaimpregnowaną elewację? Widziałam kilkukrotnie w gazetach branżowych takie elewacje, ale bez szczegółowych informacji.

Zastanawiam się czy są one zupełnie nieimpregnowane, czy jednak na start jakiś bezbarwny impregnat lub olej się stosuje?

Planuję elewację z modrzewia syberyjskiego, chciałabym uzyskać odcień popielaty - takiej naturalnej patyny.

Robiłam eksperyment z sadolinem expert kolor popielaty - efekt fatalny, błyszczącej sztucznej powłoki, drewno wygląda jak kiepski siding. Zużycie kosmiczne (8l/20m2=400zł).

Ciekawa jestem jak taka niezaimpregnowana elewacja miewa się po paru/parunastu latach?

Cześć,

czy ktoś posiada niezaimpregnowaną elewację? Widziałam kilkukrotnie w gazetach branżowych takie elewacje, ale bez szczegółowych informacji.

Zastanawiam się czy są one zupełnie nieimpregnowane, czy jednak na start jakiś bezbarwny impregnat lub olej się stosuje?

Planuję elewację z modrzewia syberyjskiego, chciałabym uzyskać odcień popielaty - takiej naturalnej patyny.

Robiłam eksperyment z sadolinem expert kolor popielaty - efekt fatalny, błyszczącej sztucznej powłoki, drewno wygląda jak kiepski siding. Zużycie kosmiczne (8l/20m2=400zł).

Ciekawa jestem jak taka niezaimpregnowana elewacja miewa się po paru/parunastu latach?

Ja mam modrzew syberyjski + dwie warstwy lazury Osmo: pierwsza kolor patyna, druga - bezbarwny. Chodziło o efekt poszarzałego drewna ale tak żeby patyna nie pokryła w całości swym kolorem drewna. Na zdjęciach tego nie widać, ale w rzeczywistości deski są poszarzałe.

Deski1.jpg

Deski3.jpg

Edytowane przez redblack

Redblack, Twoja elewacja wygląda doskonale! Świetny efekt i świetny punkt wyjścia dla naturalnego patynowania się drewna! O coś takiego mi właśnie chodzi, dzięki wielkie!

Ile lat ma elewacja?

Jak z wydajnością tej lazury?

Pozdrawiam, Aga

Edytowane przez Aga-Białystok

Redblack, Twoja elewacja wygląda doskonale! Świetny efekt i świetny punkt wyjścia dla naturalnego patynowania się drewna! O coś takiego mi właśnie chodzi, dzięki wielkie!

Ile lat ma elewacja?

Jak z wydajnością tej lazury?

Pozdrawiam, Aga

Elewacja jest świeża - kilka miesięcy, lazura jest bardzo wydajna, moje zużycie wyszło mniejsze niż podaje producent, zostało mi dużo zapasu.

• 2 weeks później...
  • 10 months później...

Pomalujemy nową,

drewnianą elewację

ZA DARMO!!

Jeśli masz fragment ściany obłożony surowym drewnem

i chcesz go wykończyć najwyższej jakości lazurą dekoracyjno-ochronną

- dostarczymy ci towar za darmo.

Warunek:

1.Zgodzisz się, by twój dom posłużył jako plan naszego filmu szkoleniowego

2.Twój dom jest położony w Warszawie lub w pobliżu.

Kontakt: [email protected]