Aga-Białystok 07.05.2017 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Cześć,czy ktoś posiada niezaimpregnowaną elewację? Widziałam kilkukrotnie w gazetach branżowych takie elewacje, ale bez szczegółowych informacji.Zastanawiam się czy są one zupełnie nieimpregnowane, czy jednak na start jakiś bezbarwny impregnat lub olej się stosuje? Planuję elewację z modrzewia syberyjskiego, chciałabym uzyskać odcień popielaty - takiej naturalnej patyny.Robiłam eksperyment z sadolinem expert kolor popielaty - efekt fatalny, błyszczącej sztucznej powłoki, drewno wygląda jak kiepski siding. Zużycie kosmiczne (8l/20m2=400zł). Ciekawa jestem jak taka niezaimpregnowana elewacja miewa się po paru/parunastu latach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redblack 07.05.2017 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 (edytowane) Cześć, czy ktoś posiada niezaimpregnowaną elewację? Widziałam kilkukrotnie w gazetach branżowych takie elewacje, ale bez szczegółowych informacji. Zastanawiam się czy są one zupełnie nieimpregnowane, czy jednak na start jakiś bezbarwny impregnat lub olej się stosuje? Planuję elewację z modrzewia syberyjskiego, chciałabym uzyskać odcień popielaty - takiej naturalnej patyny. Robiłam eksperyment z sadolinem expert kolor popielaty - efekt fatalny, błyszczącej sztucznej powłoki, drewno wygląda jak kiepski siding. Zużycie kosmiczne (8l/20m2=400zł). Ciekawa jestem jak taka niezaimpregnowana elewacja miewa się po paru/parunastu latach? Ja mam modrzew syberyjski + dwie warstwy lazury Osmo: pierwsza kolor patyna, druga - bezbarwny. Chodziło o efekt poszarzałego drewna ale tak żeby patyna nie pokryła w całości swym kolorem drewna. Na zdjęciach tego nie widać, ale w rzeczywistości deski są poszarzałe. Edytowane 7 Maja 2017 przez redblack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 08.05.2017 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 (edytowane) Redblack, Twoja elewacja wygląda doskonale! Świetny efekt i świetny punkt wyjścia dla naturalnego patynowania się drewna! O coś takiego mi właśnie chodzi, dzięki wielkie! Ile lat ma elewacja?Jak z wydajnością tej lazury? Pozdrawiam, Aga Edytowane 8 Maja 2017 przez Aga-Białystok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redblack 09.05.2017 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Redblack, Twoja elewacja wygląda doskonale! Świetny efekt i świetny punkt wyjścia dla naturalnego patynowania się drewna! O coś takiego mi właśnie chodzi, dzięki wielkie! Ile lat ma elewacja? Jak z wydajnością tej lazury? Pozdrawiam, Aga Elewacja jest świeża - kilka miesięcy, lazura jest bardzo wydajna, moje zużycie wyszło mniejsze niż podaje producent, zostało mi dużo zapasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 09.05.2017 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwlkp2014 22.05.2017 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Witam, z jakiej czesci Polski jestes redblack? jaki byl koszt drewna i robocizny ? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 11.04.2018 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Pomalujemy nową,drewnianą elewacjęZA DARMO!!Jeśli masz fragment ściany obłożony surowym drewnemi chcesz go wykończyć najwyższej jakości lazurą dekoracyjno-ochronną- dostarczymy ci towar za darmo.Warunek:1.Zgodzisz się, by twój dom posłużył jako plan naszego filmu szkoleniowego2.Twój dom jest położony w Warszawie lub w pobliżu.Kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riot 16.04.2018 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Mam pytanie. Czy deski były malowane przed montażem (każda strona, pióra, wpusty oraz końce cięte), czy dopiero juz zamontowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts