tomasz.a 07.05.2017 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Dzień dobry. Mam wydane dla działki warunki zabudowy dla domu jednorodzinnego wolnostojącego i garażu. W WZ są podane parametry dla połaci głównych i kalenicy głównej (30 stopni, równoległa do drogi). Jak mam to interpretować, jeśli chciałbym wybudować trochę większy dom złożony z dwóch brył. Bryła główna będzie miała kalenicę równoległą do drogi, ale kalenica drugiej bryły byłaby pod kątem. Czy w urzędzie gminy mogę przedstawić wstępny projekt i poprosić o opinię przed złożeniem projektu budowlanego? Oczywiście projekt budowlany przygotuje dla mnie architekt. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 08.05.2017 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Czy w urzędzie gminy mogę przedstawić wstępny projekt i poprosić o opinię przed złożeniem projektu budowlanego? Oczywiście projekt budowlany przygotuje dla mnie architekt. Z góry dziękuję za odpowiedź. No możesz starać się o zatwierdzenie projektu, który nie spełnia WZ, ale wpierw musisz im zanieść właśnie ten projekt wykonany przez architekta (który być może spełni, albo i nie spełni ich oczekiwań). Jeżeli Twój architekt nie wie, jak się takie sprawy załatwia, to zawsze możesz znaleźć innego, który sam wszystko za ciebie załatwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts