Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomocy! zaciskarka pex

ingi

Recommended Posts

Witam potrzebuję opinii na temat zakupu zaciskarki pex do domowego użytkowania. Na rynku jest wiele marek z którymi mam styczność na co dzień w pracy, Uponnor , Rems, Geberit . Niestety nie są one tanie, i nie chce wydawać parę tysięcy na zaciskarkę która będę używał parę razy w roku. Poszukuje dobrą ale w rozsądnej cenie. Znalazłem kilka ale sam już nie wiem http://allegro.pl/praska-zaciskarka-rur-pex-al-pex-8matryc-u-th-yato-i6779351589.html

obrotowa głowica kamienie U i TH regulacja rączek. Same plusy ale brakuje mi regulacji docisku no i te mocowanie kamieni. Nie ma nic na tzw śrubkę. Są wsuwane i boje sie że przy długim użytkowaniu mogą się wyrobić i wypadać albo te ząbki się wyłamią. Nie mam kogo się spytać jak długo i czy wogólę zaciskają poprawnie . Jest i taka

http://allegro.pl/energotytan-praska-zaciskarka-do-rur-pex-16-20-25-i6738014426.html

ale nie ma obrotowej głowicy no rączki ma na stałe co przeszkadza przy zaciskach w trudnych miejscach.

Proszę o podpowiedź. Polecenie jakiejś zaciskarki.

• 3 months później...
Ja osobiście poszukał bym zaciskarki akumulatorwej, fakt nie są tanie, a szczęki jeszcze droższe, ale komfort pracy i jakoś. Znajomy jakiś czas temu kupił właśnie uponnor (klauke) za śmieszne pieniędze, 2 szczęki do 16 i 20, padnieta bateria i brak ładowarki za 100eur. Baterie pasują od makity. Jak masz jakiegoś znajomego za granicą niech polata po pchlich targach. W dobrej cenie można wyrwac. W Polsce też można poszukac

Witam potrzebuję opinii na temat zakupu zaciskarki pex do domowego użytkowania. Na rynku jest wiele marek z którymi mam styczność na co dzień w pracy, Uponnor , Rems, Geberit . Niestety nie są one tanie, i nie chce wydawać parę tysięcy na zaciskarkę która będę używał parę razy w roku. Poszukuje dobrą ale w rozsądnej cenie. Znalazłem kilka ale sam już nie wiem -------------------------

obrotowa głowica kamienie U i TH regulacja rączek. Same plusy ale brakuje mi regulacji docisku no i te mocowanie kamieni. Nie ma nic na tzw śrubkę. Są wsuwane i boje sie że przy długim użytkowaniu mogą się wyrobić i wypadać albo te ząbki się wyłamią. Nie mam kogo się spytać jak długo i czy wogólę zaciskają poprawnie . Jest i taka ---------------

ale nie ma obrotowej głowicy no rączki ma na stałe co przeszkadza przy zaciskach w trudnych miejscach.

Proszę o podpowiedź. Polecenie jakiejś zaciskarki.

na pare razy w roku to wystarczy iśc do bricomana i wypożyczyć. na jeden dzień za darmo. Jestes z |warszawy, wiec masz na połczyńskiej.

a tak w ogóle to smierdzi mi tu reklamą