idas 07.05.2017 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Witam, Na początku kwietnia tego roku został wykonany u mnie wszędzie jastrych anhydrytowy z Wolplanu.Od tamtej pory dom jest wietrzony. Ogrzewanie jest wodne, podłogowe zasilane z pieca gazowego. Próba cisnieniowa została wykonana. Problem jest z wygrzaniem jastrychu. Gaz może bedzie dopiero za jakieś 2 miesiące...trochę to psuje wiele planów. Stad chciałbym sie spytać:1. Czy ktoś kladl płytki na anhydrycie bez wygrzewania?2. Czy znacie jakiś sposób na wygrzanie bez podłączonego gazu? Z tego co rozumiem to anhydryt nie pracuje tak samo jak mixokret i stad właśnie moje pyt. nr 1. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 09.05.2017 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Witam, Na początku kwietnia tego roku został wykonany u mnie wszędzie jastrych anhydrytowy z Wolplanu. Od tamtej pory dom jest wietrzony. Ogrzewanie jest wodne, podłogowe zasilane z pieca gazowego. Próba cisnieniowa została wykonana. Problem jest z wygrzaniem jastrychu. Gaz może bedzie dopiero za jakieś 2 miesiące...trochę to psuje wiele planów. Stad chciałbym sie spytać: 1. Czy ktoś kladl płytki na anhydrycie bez wygrzewania? 2. Czy znacie jakiś sposób na wygrzanie bez podłączonego gazu? Z tego co rozumiem to anhydryt nie pracuje tak samo jak mixokret i stad właśnie moje pyt. nr 1. Z góry dzięki za pomoc. możesz normalną butle z czystym propanem podłączyć tylko instalator musi w palniku trochę pogrzebać. Kupujesz dwie butle 30 kg i na jakiś tydzień powinno starczyć. Skończy się gaz - zamawiasz nowe i wygrzewasz dalej. Nie jest to super tanie rozwiązanie ale do wygrzania starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 09.05.2017 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 butle to mało, do tego trzeba dołożyć reduktor ( i nie taki od kuchenki bo on jest duuużo za mały). Co więcej jedna butla 30kg nie "uciągnie" kotła. Jej wydatek jest za mały więc jeszcze trzeba by odpowiednią rampę i aż 4 butle. wszystkie zmiany instalacyjne zawarłem w stwierdzeniu "instalator trochę w palniku musi pogrzebać". Kosz reduktora, przestawienia palnika, przewodów, jakiegoś trójnika - nie będzie większy niż 300-400 zł. Nie wiem jaki jest metraż u autora tematu ale jeżeli u mnie dwie butle dały rady z piecem (VAILLANT VC 206/5-5) to i u niego powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termolit 10.05.2017 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Musimy wygrzać jastrych anhydrytowy przed położeniem płytek, drewna itd. - warunek konieczny, żeby później Ci nic nie popękało. Podrzucam link do protokołu wygrzewania anhydrytu: http://www.termolit.pl/do-pobrania/protokol-wygrzewania-termolit.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 10.05.2017 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Musimy wygrzać jastrych anhydrytowy przed położeniem płytek, drewna itd. - warunek konieczny, żeby później Ci nic nie popękało. Podrzucam link do protokołu wygrzewania anhydrytu: http://www.termolit.pl/do-pobrania/protokol-wygrzewania-termolit.pdf 55C w podlogowce ciągiem aż do skutku? To jak bedzie tych dni kilkanaście albo dziesiąt to inwestor pojdzie z torbami zakladając że grzeje gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 13.05.2017 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Nie pisz głupot wygrzewanie wiosna przy 15c za oknem to nie takie zużycie gazu jak zima z - 5C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idas 14.05.2017 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 Spoko, miałem tez konsultacje z Wolplanem. Jasne NO GO bez wygrzania jastrychu. Zatem bedzie zgodnie ze sztuka. Pogoda bardzo przyjemna wiec mam nadzieje ze pójdzie szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 14.05.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 Jasne NO GO bez wygrzania jastrychu. . Trzeba było pisac od razu że to NO GO. A tak nie wiadomo że wiesz, ten. A teraz wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts