Bajkonur 07.05.2017 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Chciałbym się dowiedzieć czy dobrym pomysłem będzie skierowanie rur odprowadzających wodę z rynien i odwodnienia wprost do przyłącza kanalizacyjnego. Czy to nie będzie zbytnie szastanie kasą? (Wiadomo za 1m3 płaci się drożej niż za wywóz szamba) Czy lepiej zostawić tak jak jest czyli - deszczówka na drogę. Ogólnie są trzy rury biegnące od domu. 2 z rynien i 1 z odwodnienia. Tak jak na załączonym obrazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 07.05.2017 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Chciałbym się dowiedzieć czy dobrym pomysłem będzie skierowanie rur odprowadzających wodę z rynien i odwodnienia wprost do przyłącza kanalizacyjnego. Czy to nie będzie zbytnie szastanie kasą? (Wiadomo za 1m3 płaci się drożej niż za wywóz szamba) Czy lepiej zostawić tak jak jest czyli - deszczówka na drogę. Ogólnie są trzy rury biegnące od domu. 2 z rynien i 1 z odwodnienia. Tak jak na załączonym obrazku.[ATTACH=CONFIG]388471[/ATTACH] Do kanalizacji sanitarnej nie wolno odprowadzać wód opadowych, jedynie do ogólnospławnej (burzowej). W moim mieście kara za takie wpięcie wynosi 5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 07.05.2017 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Do szamba nie ma sensu - płacić za wywóz deszczu. Do kanalizacji możesz podłączyć, jeśli jest ogólnospławna, jeśli rozdzielcza (ścieki sanitarne osobno) to jest to niezgodne z prawem.Ja połączyłem odpływy z rynien z drenażem i rozprowadziłem po działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 07.05.2017 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prawdę mówiąc to i tej deszczówki na drogę nie powinieneś wypuszczać, u mnie w gminie tego robić nie wolno, woda z dachu, z podjazdu z kostki itd nie może wypływać na chodnik tzn nie może wychodzić poza działkę. W sumie to na dobrą sprawę to nie ma gdzie tej wody skierować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts