botr 08.05.2017 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Witam Jako że czeka mnie wykonanie elewacji mam kilka pytań tynk będzie 1,5mm silikonowy , ale różnicy wykonawcy różnie zalecają . Mam takie opcję - gotowy w kolorze tynk silikonowy mieszany z pigmentem - tynk silikonowy a później malować farbą silikonową - Aktualnie mam zagruntowane , Grunt ma rok czasu, czy przed położenie tynku jeszcze raz gruntować ??- Czy opcja Ceresit ct74 to dobry wybór czy iść w Caparol Wielki dzięki za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 08.05.2017 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Kładzenie tynku silikonowego i malowanie go następnie farbą jest bez sensu (i wykonawczo i kosztowo,). Malować można mineralkę. Tynk barwiony w masie już jest zabarwiony, ma swoje właściwości więc po co go malować? Jeżeli grunt ma rok to przed tynkiem należałoby położyć nowy, najlepiej dedykowany pod tynk docelowy. Z tych dwóch podanych wybrałbym drugie, a cytując Fightera "dryvit, sto, caparol" i również w pełni się z tym zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botr 08.05.2017 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 A czy tynk barwiony w masie to jest to samo co jak sklep wymiesza tzn. bazę i pigment ??? Czy tynk barwiony w masie zamawia się od razu u producenta ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts