Norbi89 09.05.2017 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Witam, czy ocieplać strych w domu ( część zaznaczona na czerwono) czy też nie ? Jeśli tak to czym i ile ? i czy zabudować podłogę na tym strychu ? zwykłe deski czy może płyta OSB ? Rysunek poglądowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 09.05.2017 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Witam, czy ocieplać strych w domu ( część zaznaczona na czerwono) czy też nie ? Jeśli tak to czym i ile ? i czy zabudować podłogę na tym strychu ? zwykłe deski czy może płyta OSB ? [ATTACH=CONFIG]388701[/ATTACH] Rysunek poglądowy. Jeśli ma tam mieszkać teściowa to bym mimo wszystko ocieplił. Jak mają tam mieszkać myszy i hulać wiatr to pewnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
putek 09.05.2017 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 O mam podobne pytanie. Mam przypadek z teściową. Czy mogę Was prosić o podpowiedź? Strop lany, chyba jak u Kolegi zakładającego temat. Podpowiecie jakiś optymalny sposób na montaż drugiej warstwy wełny w poprzek krokwi? Nie będzie tam już żadnych kartongipsów. Czym wełnę potem zasłonić, żeby się z niej nie sypało? Będzie tam stał rekuperator i dodatkowo będzie to miejsce na "choinkę". Na stropie leżą instalacje i chciałbym tam częściowo wykonać podłogę z płyt OSB na jakiś tregrach drewnianych. Zostało mi trochę styropianu podłogowego 10cm i ostatnie miejsce gdzie go mogę wrzucić to jest pod płyty OSB. Czy pod nim powinna być jakaś warstwa paroszczelna, czy w tym miejscu jest niepotrzebna? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 10.05.2017 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 O mam podobne pytanie. Mam przypadek z teściową. Czy mogę Was prosić o podpowiedź? Strop lany, chyba jak u Kolegi zakładającego temat. Podpowiecie jakiś optymalny sposób na montaż drugiej warstwy wełny w poprzek krokwi? Nie będzie tam już żadnych kartongipsów. Czym wełnę potem zasłonić, żeby się z niej nie sypało? Będzie tam stał rekuperator i dodatkowo będzie to miejsce na "choinkę". Na stropie leżą instalacje i chciałbym tam częściowo wykonać podłogę z płyt OSB na jakiś tregrach drewnianych. Zostało mi trochę styropianu podłogowego 10cm i ostatnie miejsce gdzie go mogę wrzucić to jest pod płyty OSB. Czy pod nim powinna być jakaś warstwa paroszczelna, czy w tym miejscu jest niepotrzebna? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Michał Najlepszym rozwiązaniem na pylenie waty jest zastosowanie, zamiast niej, pianki OK O ile nie dociera tam UV (światło słoneczne) to można zostawić bez żadnych zabezpieczeń a nic nie będzie się sypało za kołnierz. Jeżeli jednak jest tam okienko to wystarczającym zabezpieczeniem będzie natryskowe pomalowanie farbą dyspersyjną. Zabudowa g/k nie jest niezbędna. Pozdrav SM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norbi89 15.05.2017 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Postanowione ocieplimy minimalistycznie to miejsce zawsze troche mniej ciepła z góry ucieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts