darkdivinity 09.05.2017 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Witam serdecznie,Stoje przed wyborem zestawu do podłączenia studni do domu. Najprościej byłoby kupić zestaw hydroforowy, ale wtedy męczę się z hałasem dobiegającym z kotłowni. Ktoś mi doradził żeby w studni (głębokość 6 m) zatopić pompę, następnie podpiąć w domu już na sucho zbiornik hydroforowy bez pompy i wtedy ma być cisza i spokój.Które wyjście będzie lepsze ? Różnica między domem a dnem studni wynosi około 9 m.Jeśli pompe to jaką polecacie ?myślałem też w jaki sposób podpiąc pompę do prądu, myślę o kupieniu rury do wody o średnicy 4 cm i tamtędy puścić kabel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 09.05.2017 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Nie wiem na ile odizolowany dom masz od kotłowni. Ja mama hydrofor w garażu i jest on praktycznie niesłyszalny. Pompa mhi1300 raczej do najcichszych nie należy(75db) Dom odcięty od garażu 20cm styropianu i 25 porothermu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts