dubi1985 09.05.2017 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Witam, proszę napisać czy pecherzyk powietrza w dużym oknie typu FIX 240x230 będzie miał w przyszłości swoje następstwa? czy to tylko i wyłącznie defekt wizualny...? ( średnica około milimetra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crisiano 09.05.2017 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Witam, proszę napisać czy pecherzyk powietrza w dużym oknie typu FIX 240x230 będzie miał w przyszłości swoje następstwa? czy to tylko i wyłącznie defekt wizualny...? ( średnica około milimetra [ATTACH=CONFIG]388744[/ATTACH] Jest to wada i wiec reklamuj jesli dopiero co kupiles. Nastepstwo to takie ze w tym miejscu szyba jest ciensza i jak np. uderzysz przypadkowo czyms twardym to w tum miejscu moze po prostu szybciej peknac, zrobi sie dziurka, wglebienie. Poza tym szpeci okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dubi1985 10.05.2017 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Jest to wada i wiec reklamuj jesli dopiero co kupiles. Nastepstwo to takie ze w tym miejscu szyba jest ciensza i jak np. uderzysz przypadkowo czyms twardym to w tum miejscu moze po prostu szybciej peknac, zrobi sie dziurka, wglebienie. Poza tym szpeci okno. Dzięki za opinię, już poinformowałem sprzedawcę, zapisał sobie to i chyba rozumiem że podlega to reklamacji. Gdyby to było mniejsze okno, pewnie nie robiłbym problemu, ale jest to duża tafla szkła i chyba każde takie niedociągniecie może skutkować tym o czym napisałeś, mam nadzieję że tą szybę mi wymienią. Dam znać, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dubi1985 15.05.2017 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 (edytowane) Niestety, dziś zauważyłem takie coś na jednym z okien... jak sądzicie, defekt ramy? coś się może z tym dziać? dodam że okna dopiero co założone, wydane kupe kasy, firma Oknoplast z Krakowa. Edytowane 15 Maja 2017 przez dubi1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.05.2017 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 No lipa. Wada i tyle. Do wymiany cały element (ościeżnica?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dyzia86 08.11.2017 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Witam,W nowo zakupionych i wstawionych oknach po umyciu zauważyłam, pęcherzyk powietrza wielkości główki od szpilki na środku szyby. Reklamowałam u firmy, która wstawiała okna. Poinformowali mnie, że producent nie uznał reklamacji powołując się na prawo budowlane, które podobno stwierdza, że aby można było uznać reklamację muszą być cztery pęcherzyki na 1m2 szyby. Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.11.2017 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Jeśli producent powołał się na prawo budowlane, to niech sprzedawca wskaże konkretny przepis.Takie pęcherzyki są dopuszczalne. Różne firmy produkcyjne mają różne normy i w nich jest to opisane jako wada dopuszczalna. I teraz to raczej od strony sprzedającej zależy, jak bardzo ceni swoją renomę. Mój dostawca takie rzeczy wyłapuje na produkcji, a jak już się zdarzy to wymienia (tzn. przysyła nową szybę - ale też miałem wyłącznie drobne przypadki, bo wyobrażam sobie że w ogromnej szybie będzie to bardzo duży koszt i nie zdziwię się jeśli sięgnie do normy.. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts