damianC902 09.05.2017 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Witam, Zastanawiam się nad wyborem klimatyzatora do swojej "salono-sypialni" na ostatnim piętrze budynku jednorodzinnego. Mam już wybranego instalatora oraz dogadane ceny. Zostaje jeszcze kwestia wyboru urządzenia. Doszedłem do wniosku, że chcę urządzenie z jonizatorem. Zależy mi na cichej pracy oraz bezawaryjności. Na obecną chwilę rozważam: LG Deluxe 3,5 kW z WiFii (2017) za 3780 zł. Gree U-Crown Premium 3,5 kW za 4650 zł. Jednostka zewnętrzna gree jest zauważalnie większa oraz mniej estetyczna w mojej opinii od LG. No i cena 870 zł wyższa... Instalator też mnie namawia na LG twierdząc, że owe jednostki są bardzo ciche oraz, że u niego awarie zdarzają się mega rzadko. Na korzyć Gree przemawia dłuższa gwarancja ale i tak okupiona systematycznymi serwisami 2x w roku. Posiada dodatkowo filtr plazmowy (coś jeszcze?). Patrząc po papierach jednostka zewnętrzna powinna być zauważalnie cichsza jeśli chodzi o maksymalne ciśnienie akustyczne, lecz maksymalne nijak może mieć się do praktycznego użytkowania. Czy są tu jacy użytkownicy owych modeli? Proszę o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wraso 30.05.2017 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Przez dłuższy okres czasu korzystałem z takiego samego lg. Jeżeli dobrze pamiętam nazwę, klimatyzator włącznie z montażem zamawiałem w firmie Fresh-Klima. Na hałas tego urządzenia nie narzekałem, był dość cichy. Do tego kwestia przeglądów i serwisowania była mało problematyczna, firma w kosztach usługi liczy podwójny przegląd i ewentualny serwis na który udziela gwarancji. Nie miałem okazji sprawdzić jak to będzie wyglądało dokładnie bo urządzenie nie nawalało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 30.05.2017 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Witam, Zastanawiam się nad wyborem klimatyzatora do swojej "salono-sypialni" na ostatnim piętrze budynku jednorodzinnego. Mam już wybranego instalatora oraz dogadane ceny. Zostaje jeszcze kwestia wyboru urządzenia. Doszedłem do wniosku, że chcę urządzenie z jonizatorem. Zależy mi na cichej pracy oraz bezawaryjności. Na obecną chwilę rozważam: LG Deluxe 3,5 kW z WiFii (2017) za 3780 zł. Gree U-Crown Premium 3,5 kW za 4650 zł. Jednostka zewnętrzna gree jest zauważalnie większa oraz mniej estetyczna w mojej opinii od LG. No i cena 870 zł wyższa... Instalator też mnie namawia na LG twierdząc, że owe jednostki są bardzo ciche oraz, że u niego awarie zdarzają się mega rzadko. Na korzyć Gree przemawia dłuższa gwarancja ale i tak okupiona systematycznymi serwisami 2x w roku. Posiada dodatkowo filtr plazmowy (coś jeszcze?). Patrząc po papierach jednostka zewnętrzna powinna być zauważalnie cichsza jeśli chodzi o maksymalne ciśnienie akustyczne, lecz maksymalne nijak może mieć się do praktycznego użytkowania. Czy są tu jacy użytkownicy owych modeli? Proszę o porady Mam i użytkuję splita LG (model w stopce), bardzo ładna jednostka wewnętrzna odchodząca lekko w dół po uruchomieniu, posiada jonizator. Działa bez zarzutów i cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 30.05.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Mam dwa LG inwerterowe, 2,5 i 3,5 kW w obydwu jednostki wewnętrzne są głośne. Posiadają trzy prędkości nadmuchu i taki wiatr zmienny.Ten mocniejszy model w biurze. Na najniższym biegu trudno zapomnieć że używa się chłodzenia lub grzania. W innym domu i innym biurze, mam Blaupunkty, nowsze modele od tych LG i są one wewnątrz o niebo cichsze. Najlepiej, przed zakupem usłyszeć na żywo głośność pracy jednostki wewnętrznej. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 30.05.2017 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Mam dwa LG inwerterowe, 2,5 i 3,5 kW w obydwu jednostki wewnętrzne są głośne. Posiadają trzy prędkości nadmuchu i taki wiatr zmienny. Ten mocniejszy model w biurze. Na najniższym biegu trudno zapomnieć że używa się chłodzenia lub grzania. W innym domu i innym biurze, mam Blaupunkty, nowsze modele od tych LG i są one wewnątrz o niebo cichsze. Najlepiej, przed zakupem usłyszeć na żywo głośność pracy jednostki wewnętrznej. Pozdrawiam Cezary Które to modele są takie głośne, bo samo LG nie wiele mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 30.05.2017 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Turcy wyprodukowali ten model Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaktus09 31.05.2017 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 A w jaki sposób można usłyszeć przed zakupem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 31.05.2017 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 A w jaki sposób można usłyszeć przed zakupem? Musisz znaleźć kogoś, kto ma i tyle. Innej opcji raczej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 31.05.2017 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Turcy wyprodukowali ten model[ATTACH=CONFIG]390276[/ATTACH] Pozdrawiam Cezary Mój jest z polskiej dystrybucji, nie pamiętam który kraj produkował ale gdzieś nie daleko, na pewno nie Turcja. Poziom hałasu w Twojej jednostce wewnętrznej to odpowiednio 30-33-35 dB a mojej 24-33-39 a w trybie snu 19 dB. Różnica jak widzisz jest, niby niewielka ale dla uszu wyraźnie zauważalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 01.06.2017 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 A w jaki sposób można usłyszeć przed zakupem? Jedź do firmy Wienkra, tam włączą ci każdy klimatyzator, który mają w swojej ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dlawo 02.06.2017 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 A skąd jest ta firma? U mnie maszyna zaczyna nawalać i przydałby się serwis klimatyzacji warszawa najlepiej by mi odpowiadała. Nie chciałbym dodatkowo płacić za przyjazd takiej firmy z nie wiadomo skąd. A nie chcę też pierwszej lepszej bo jeśli mam za coś zapłacić chcę żeby było dobrze wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts