piotrek0m 10.05.2017 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Kurcze to kiepsko bo styropian już jest. Trochę to kosztowało żeby ściągać. Kierownik mi mówił że w szpary to piasku dać. Kierownik w jakim wieku ? Piankę się daje w szpary a nawet w większe miejsca, bo łatwiej piankę wcisnąć niż docinać 4 cm pas styropianu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 10.05.2017 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Kierownik powiedzmy wiekowy facio na emeryturce, ale bardzo uczynny i pomocny. Dawałem piankę niskoprężną. Mimo wszystko gdzie się dostała pod płytę to wyniosło a gdzie poszło więcej trzeba było ścinać bo nie szło tego ugnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 10.05.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Wystarczy 5cm styro na poddaszu pod podłogówkę? Wystarczy z powodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 10.05.2017 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Kierownik powiedzmy wiekowy facio na emeryturce, ale bardzo uczynny i pomocny. Dawałem piankę niskoprężną. Mimo wszystko gdzie się dostała pod płytę to wyniosło a gdzie poszło więcej trzeba było ścinać bo nie szło tego ugnieść. Po zapiankowaniu czekasz 10-20m i udeptujesz albo kładziesz na to paczkę styropianu. Później jest za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 10.05.2017 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Takiej techniki nie znałem W każdym razie zamówiłem EPS100. Akustyczny pójdzie na poddasze. Kieszeń odczuje no ale niewiedza kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 10.05.2017 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 (edytowane) Jeszcze jako ciekawostka technika użyta przez moich posadzkarzy. Jutro będzie rozmowa na temat wiszącego styropianu. Mam nadzieję, że się za bardzo nie czepiam. Edytowane 10 Maja 2017 przez yaro137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 10.05.2017 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 chesz miec dobrze, zrób sobie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 11.05.2017 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Nie rób sam, tylko wymagaj i bez żalu pozbywaj się patałachów z budowy - wiem, wiem, że wszystko się przesuwa, ekip nie ma, ale już bym na to nie zważał, opóźnienie nawet roku jest niczym w porównaniu z fuszerkami nie do poprawienia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 13.05.2017 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Przyszła inna ekipa. Będą ściągać do pierwszej warstwy i robić jeszcze raz. Zobaczymy co tym razem wyjdzie. Coś polecenia z forum niestety zawodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 13.05.2017 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Bo kontrola najwyższą formą zaufania jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 29.11.2017 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 (edytowane) Trochę odświeżę temat, do układania styropianu moim zdaniem niezbędna jest gilotyna - maszyna do ciecia styropianu, przycinanie nawet ostrym nożem robią tylko paproki i tak to wychodzi https://zapodaj.net/0349d68e516be.jpg.htmla gdy ma się gilotynę i jest się choć trochę starannym a nie paprokiem wychodzi tak :https://zapodaj.net/86677f265581c.jpg.html Drugą kwestią jest przypilmnowanie tynkarzy - tynk ma schodzić do chudziaka wtedy dobrze sie uklada styropian - notoryczne a bo tam tego i tak nie widać jest do d i komplikuje ukladanie styropianu !! Edytowane 29 Listopada 2017 przez jacentyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 29.11.2017 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Trochę odświeżę temat, do układania styropianu moim zdaniem niezbędna jest gilotyna - maszyna do ciecia styropianu, przycinanie nawet ostrym nożem robią tylko paproki i tak to wychodzi https://zapodaj.net/0349d68e516be.jpg.html a gdy ma się gilotynę i jest się choć trochę starannym a nie paprokiem wychodzi tak : https://zapodaj.net/86677f265581c.jpg.htmljak sie jest starannym i nie paprokiem wychodzi tak samo lub lepiej używając zwykłego noża, nie potrzeba żadnych gilotyn itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 29.11.2017 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 ^^ nigdy nie dotniesz tak styropianu jak gilotyna nie ma najmniejszych szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 29.11.2017 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 gdybym sam nie układał prawie 200m2 to bym Ci uwierzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 29.11.2017 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 a używałeś kiedyś maszyny do cięcia styropianu ? taką maszyną masz równą całą powierzchnię cięcia prawie idealnie prostą jak chcesz to uzyskać nożem ?poza tym przy cięciu nożem sypie się troszkę styropianu przy cięciu maszyną nie ma żadnych okruchów styropianu poza odciętą częścią, wierze, że nożem jest się w stanie uciąć dosyć dokładnie ale nie ma co porównywać do maszyny tnącej na gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 29.11.2017 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 a używałeś kiedyś maszyny do cięcia styropianu ? taką maszyną masz równą całą powierzchnię cięcia prawie idealnie prostą jak chcesz to uzyskać nożem ? poza tym przy cięciu nożem sypie się troszkę styropianu przy cięciu maszyną nie ma żadnych okruchów styropianu poza odciętą częścią, wierze, że nożem jest się w stanie uciąć dosyć dokładnie ale nie ma co porównywać do maszyny tnącej na gorąco Elewację jak i styro na chudziaku ciąłem gilotyną- pierwszorzędna sprawa. Po wszystkim gilotynę bez problemów odsprzedałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 29.11.2017 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 maszyna na pewno jest lepsza, zwłaszcza specjalnie przeznaczona do danej pracy(nie tylko gilotyna do ciecia styro) a czy ta maszyna tnie łuki? bo ja np. miałem 70% ciecia po łuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 29.11.2017 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Po luku oczywiscie nie tnie ale sa noze termiczne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts