krzysbiker 10.05.2017 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 witam jestem na etapie budowy tarasu przed przystapieniem do budowy konstrukcji chciałbym zapytac o zadaszenie a mienowicie o poliweglan komorowy bezbarwny o gr 10 mm ogólnie płyty sa 2,1 na 6 m teraz pytanie jezeli poliweglan ma 10 mm dawany wzdłuz krokwi jaka bedzie maksymalna odległosc miedzy krokwiami aby sie nie wyginał pod ciezarem np sniegu z tego co sie dowiedziałem to 70 cm ale niewiem czy to wystarczy czy ma ktos takie taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 10.07.2018 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 I jak poszło? Jeśli zrobione to b. proszę o info bo jestem zainteresowany takim rozwiązaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 15.07.2018 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Jak nie chcesz mieć problemów, to trzymaj się wytycznych producenta. Jak sam dawałem 6mm na dach szklarni, to co ok 50cm przychodziła "krokiewka". Nachylenie połaci też ma znaczenie, bo śnieg może leżeć, zjeżdżać a nawet zwisać z dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts