MartaL 29.07.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Odświeżę temat.A jak odzyskać pieniądze włożone w dodatkowe wzmocnienie fundamentów? Robert Skitek coś pisał o takiej możliwości? Czy komuś się udało albo wie jak się do tego zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 29.07.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 znajomy skladal do kopalni takie opracowanie zrobione przez konstruktora (rzeczoznawce) wraz z kosztorysempozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaL 30.07.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Dziękuję za odpowiedź. Tyle że kopalnia zlikwidowana To już chyba nie te czasy kiedy cos zwracali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 08.08.2005 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Zwracają, zwracają. W KWK Polska Wirek mają gotowe formularze na tę okoliczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaL 08.08.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Mimi31 z nieba mi spadłaś Tzn bardzo pocieszające masz wieści. Czy można troszkę więcej szczegółów prosić. Gdzie można się udać skoro kopalnia Katowice przemianowana na Kleofasa zamknięta? My mamy w eksperyzie z kopalni zagrożenie deformacjami nieciągłymi i zalecenie wzmocnienia fundamentów. A jak u Was?? Jakie papiery musieliście załatwić oprócz formularza i ile i kiedy Wam zwrócili? Z góry dzięki za odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 08.08.2005 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Najlepiej pójść do OUG - Okręgowego Urzędu Górniczego, albo do KHW - Katowicki Holding Węglowy i tam drążyć temat. Oba urzędy są w Katowicach niemal obok siebie. Wbrew obawom pracują tam naprawdę życzliwi ludzie (Podobno! Znajomy mi mówił ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 08.08.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 No, raczej z tym Holdingiem to bym aż na taką życzliwość nie liczyl: to dla nich realne koszty. Prędzej w Okr.Urzędzie Górniczym, jako organie kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monisiaipioterek 10.08.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 A ja buduję się w Żorach i myślę, że to jedne z najlepiej polożonych terenów na śląsku. Równa liczba km do Katowic i do Bielska Białej. Jets naprawdę fajnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 12.08.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 D Marty L W Twoim przypadku najlepiej Iść do Kompanii Węglowej na Powstańców w K-cach. Jeśli kopalnia jest zlikwidowana, a oddziaływania górnicze są nadal, to wydaje mi się ze właśnie Kompania przejęła odpowiedzialność za szkody zlikwidowanej kopalni. Ale może mi się tylko wydawać. W moim przypadku jest tak, że kopalnia daje gotowy formularz. Do tego załącza się projekt i dziennik budowy i oddaje do kopalni. Kopalnia ogłasza przetarg na wykonanie kosztorysu zabezpieczeń. Nie wiem na czym to polega, ale pewnie biorą kilka kosztorysów i wybierają taki na którym widnieje mniejsza kwota. Potem podpisuje się z nimi ugodę i czeka około 60 dni na wypłatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 12.08.2005 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 nie do Kompanii ale do KHW katowice Kleofas nie wchodził w skład Kompanii. Tylko że Kleofas został przejęty przez SRK Spółkę Restrukturyzacji Kopalń. Na pewno w urzędzie górniczym powiedzą co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaL 14.08.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Czy dobrze rozszyfrowuję KHW jako Katowicki Holding Węglowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaL 14.08.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Chyba od razu sama sobie odpowiem że dobrze, bo przejrzałam poprzednie posty. Skoro oddawaliście dziennik budowy to pewnie sprawę zwrotu rozpatrują po wybudowaniu domu, co jest całkiem logiczne. My dopiero na starcie. Warto jednak zasięgnąć języka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts