coolin78 10.05.2017 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Witam,Mam problem z balkonem(3m2) ponieważ nie mam możliwości zrobienia tradycyjnej wylewki(styro+folia +beton 5cm) i go ocieplić o góry a chciałem zrobić na nim żywicę. Znalazłem coś takiego jak płyty budowlane (Botament, Ultrament lub Sopro FDP 558 ) na których można bezpośrednio kleić płytki. Dzwoniłem do producentów i jeden powiedział że można stosować pod żywicę tylko że trzeba te płyty zakołkować i na nich wykonać dodatkową warstwą zbrojącą z kleju elastycznego i siatki a drugi powiedział że nie. Wykonawca o posadzki powiedział że nie robił jeszcze na takich płytach i że mniejszym złem będzie nie robić wylewki i zrobić żywicę tylko na płycie żelbetowej ale będę miał mostki termiczne i będzie przemarzało z zewnątrz do środka w zimie i może się okazać konieczna wymiana paneli przy drzwiach balkonowych za kilka lat i duża strata ciepła.Co zrobić ??? Co jest mniejszym złem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts