muddy13 11.05.2017 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Witam,mam prośbę o pomoc. Kupiliśmy dom, budowany w latach 80-tych - taki klocek.Podpiwniczony, fundamenty betonowe.W piwnicy pojawiała się wilgoć, a bierze się to z kilku przyczyn:- dość mokry teren, gliniasty - woda pojawiła się na poziomie łat fundamentowych - tylko nie wiem czy to normalny poziom czy spowodowany ostatnimi ulewami- źle zaizolowane ściany lub brak izolacjiOdkopałem ciany fundamentowe, by wyschły - do ław fundamentowych.I teraz pytania:1. w tak cieżkim i mokrym terenie czym zaizolować ściany przed wilgocią - czy jest coś lepszego niż dysperbit?2. czy istnieje możliwość nałożenia izolacji termicznej w postaci natrysku? (ściany są dość krzywe i styrodur tak średnio będzie można stosować)3. czy miesiąc dobrej pogody wystarczy by te ściany fundamentowe wyschły?4. drenaż przewiduję na wysokości ławy - to znaczy tak delikatnie zagłebiony by rura nie wystawała ponad ławę. czy to dobrze?5. czy między ścianą a styrodurem dać jeszcze jakąś folię?Będę ogromnie wdzięczny za podpowiedzi.Pozdr,Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts