Ksosik 11.05.2017 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Witam Was Drodzy Forumowicze, mam problem z drzwiami wejściowymi...otóż projektant zmienił mi otwory okienne i dołożył rolety, natomiast zapomniał zmienić otwór drzwiowy i w konsekwencji otwór wejściowy jest wysoki na 2,25. Drzwi z ramą mają wysokość 207 cm...zostaje dziura nad drzwiami 18 cm...i co dalej?! Miało być zrobione naświetle górne, ale producent oferuje naświetla w wys. 20 cm...mniejszych nie robią, pozostaje więc domurować ścianę, co mi się kompletnie nie uśmiecha... A może Wy macie jakiś pomysł, co tu zrobić? Jak lub czym zatkać taką dziurę żeby to w miarę estetycznie wyglądało? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.05.2017 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Zamówić wyższe drzwi. U producentów "drewnianych" to bez problemu. Od niedawna także dostępne w stalowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksosik 11.05.2017 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Zamówić wyższe drzwi. U producentów "drewnianych" to bez problemu. Od niedawna także dostępne w stalowych. No właśnie drewniane nie wchodzą w grę, drzwi już zamówione stalowe, firmy KMT, przy mnie gość dzwonił do nich i pytał, czy jest opcja zrobienia takiego niestandardowego wymiaru i niestety nie ma! Więc, jak nie ma, to co robić? Może domurować ten kawałek z jakiegoś lekkiego betonu komórkowego, nie wiem, może z SOLBETU i jakoś to podwiesić na listwie, czymś przykleić i przymocować jakimiś kołkami od spodu? W sumie z zewnątrz przyjdzie ocieplenie i od wewnątrz też na siłę można dołożyć trochę styroduru...co myślicie? Dodatkowo przecież też będzie rama aluminiowa, szeroka na 9 cm...cholerka nie wiem, co robić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 11.05.2017 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 sprawdź w Wikędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.05.2017 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Jeśli drzwi są jednoskrzydłowe to do ościeżnicy przykleił bym poszerzenia PCVOd wewnątrz odrobisz styropianem i siatką a od zewnątrz ociepleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.05.2017 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Nie chciałeś drewna to masz problem ;p KMT nie robi nietypowych drzwi. Chociaż.. można było zamówić niższe główne i wtedy starczyłoby luzu na naświetle. Albo zamówić w kmt drzwi aluminiowe. Robią. A teraz? Najprostsze - w ogóle nic nie robić a na montaż przygotować odpowiedni płat styropianu /styroduru. Można wstawić nowe nadproże. Można dopasować owe poszerzenia. Belkę drewnianą. Co Ci pasuje i co masz. Ten element nie przenosi żadnych obciążeń, do niego też się nie montuje (o ile to drzwi z ościeznicą stalową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksosik 14.05.2017 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 Chyba najlepszym rozwiązaniem dla mnie będą te poszerzenia, o których pisał jareko, wszystkim dziękuję za pomoc i zaangażowanie w problem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts