Leon1983 11.05.2017 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Witam Panowie, mam problem. W czerwcu 2016 firma robiła mi taras z modrzewia syberyjskiego i po zimie wyszły mi takie białe plamki na wszystkich deskach. Nie da się ich zmyć, wygląda to tak, jakby było pod lakierem. Czego to wina? Dołączam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.05.2017 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Wygląda ma żywicę. Można zetrzeć, zaolejować ponownie.Niewykluczone, że znowu wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leon1983 12.05.2017 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 czego to wina? użytych desek, podkładu? Czy może to przez użyty olej? próbuje to reklamować i chciałbym zgromadzić jakieś rzeczowe argumenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 12.05.2017 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Nie jestem technologiem drewna, ale modrzew ma żywicy sporo. Taki jego urok. Może kwestia dosuszenia ?Mnie też wyszedł po pierwszym sezonie taki szary nalot niektórych deskach - tak na co piątej.Zeszlifowałem, zaolejowaĺem i zobaczymy, jak będzie po tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 12.05.2017 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Nie zareklamujesz tego bo żywicowanie jest cechą charakterystyczną modrzewia. Co prawda u Ciebie jest tego sporo a więc deska była "mokra" i do powietrznie suchej jej pewnie brakowało. Nie zmienia to faktu że modrzew tak ma. Nie w takiej skali ale jednak. Nie żywicują egzotyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts