ener 11.05.2017 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 (edytowane) Witam.Mam pewien problem wykonawca wykonujący ocieplenie i elewacje zastosował do wykończenia dolnej części ściany plastykowe listwy okapowe.Klika dni temu zauważyłem pęknięcia na łączeniu tych listew. Wezwałem wykonawce dzisiaj dokonaliśmy odkrywki. I okazało się że warstwa zbrojąca nachodzi na zbrojenie listew jednak sam element plastykowy nie jest za zbrojony siatką na łączeniach.Wykonawca twierdzi że wykona odkrywki na łączeniach i nałoży dodatkową warstwę zbrojącą.Na chwile obecną na ścianie jest tylko warstwa kleju Ceresit z zatopioną siatką (październik 2016) bez tynku.1. Czy zaproponowane rozwiązanie problemu przez wykonawce jest poprawne?2. Czy istniej może inne lepsze?3. Nalegam na wykonawce aby po wykonaniu ewentualnych napraw odczekać 3 miesiące przed nałożeniem tynku i sprawdzić efekt, czy jest to konieczne? Edytowane 11 Maja 2017 przez ener Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/229163-p%C4%99kni%C4%99cia-na-listwie-okapowej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts