Oxyvia 12.05.2017 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Niedawno kupiliśmy używany domek letniskowy, mający obecnie 11 lat. Domek jest skanalizowany, ale odkryłam w ogrodzie stare szambo - cuchnący dół całkowicie zapełniony wieloletnimi, zmulonymi nieczystościami, bez betonowej pokrywy, nakryty blachą owiniętą w folię i przysypany kilkucentymetrową warstwą ziemi. Myślę, że jest to niebezpieczne. Co powinnam zrobić w tej sytuacji i do kogo się zwrócić? Czy są jakieś przepisy dotyczące utylizacji nieużywanych szamb? Co inni ludzie robią z niepotrzebnymi szambami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 12.05.2017 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Ja zalalem wodą i mam basen.jedyny minus ze jak nurkuje to slaba widocznosc i cos zona mowi ze nie ladnie pachne po wyjsciu z kapieli.reszta same plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 12.05.2017 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 wypopmpować szambiarką łącznie z warstwą szlamu ze spodu (przepłukać wodą) Zasypać cienką warstwą wapna i zasypać piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oxyvia 15.05.2017 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Bardzo dziękuję za rady obydwu Panom. Pomysł z basenem godny przemyślenia. A poważnie, spróbujemy zasypać wapnem i piaskiem, ale nie jestem pewna, czy ten szlam jeszcze da się odkuć. Ano, zobaczymy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts