peter08 12.05.2017 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Witam Jestem na etapie poszukiwania wykonawcy do mojego domu jednorodzinnego gdzie w projekcie jest ze wsio bedzie z porothermu ,pewna firma która wysłała oferte przekonuje mnie do tego zeby sciany wewen zastapic bloczkiem z betonu komórkowego.Tłumaczy to łatwoscia w budowie,ładniej sciany wyglądaja i mniej tynku wejdzie i chyba troche taniej.Pytanie czy taka kombinacja bedzie ok?jak jest z izolacja akustyczna w scianach 11,5cm z BK? pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 12.05.2017 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Polecam zrezygnować z Porothermu na rzecz Silki lub bk. Ściany wew. jak już mają być z bk to ze względu na akumulacyjność przegrody warto wybrać bk 600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter08 12.05.2017 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Sciany zewn napewno zostaja ceramiczne,pytanie tylko czy i jesli tak to na jaki materialZamienic wewn?a moze silikat?podobno ma dobra akustyke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts