yaro137 13.05.2017 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Taras wypada mi od południa a w mieszkaniu które wynajmuje na tarasie są płytki, które strasznie się nagrzewają powodując raz że nie da się latem po nich boso chodzić dwa w gorące dni zionie od nich takim gorącem, że w ogóle nie da się tam wyjść. Oczywiście okna muszą być wtedy pozamykane bo ten żar wlatuje do mieszkania. Przy robieniu swojego tarasu chciałbym takiej sytuacji uniknąć. Czy może ktoś z praktyki powiedzieć jak zachowują się płyty betonowe? Pytam o płyty bo chodzi mi o coś mało obsługowego. Przy drewnie było by za wiele zachodu i do tego koszty. Wolę funkcjonalność niż wygląd i nie chcę zbyt dużo kasy ładować w taras więc płyty betonowe na obecnej wylewce wydają się najprostszym i najbardziej ekonomicznym rozwiązaniem. Oczywiście nie mam tu na myśli płyt chodnikowych starego typy tylko coś już bardziej nowoczesnego jak http://centrobruk.pl/pl/plyty-tarasowe/22-plyta-tori.html#/143-kolor-karabi czy http://allegro.pl/plyta-tarasowa-plytki-tarasowe-4-cm-verano-radom-i5991508793.html#thumb/4. Niedługo będę miał robiony jastrych więc za jednym zamachem chciałbym przygotować tarasy pod cokolwiek żona zatwierdzi Dodatkowym niejako problemem jest, że cokolwiek to będzie żona chce żeby wchodziło w ciemniejsze brązy bo do czegoś to ma tam pasować. Ciemny kolor to znowu myślę może być gorące latem. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 13.05.2017 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Latem każdy kamienny taras zlokalizowany od południa nieosłonięty okapem, markizą , parasolem będzie się nagrzewał - nie ma znaczenia czy dasz betonowe płyty, czy gres .Ps ciemne kolory odpowiedni bardziej będą sie nagrzewać niż jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 13.05.2017 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Hmmm to może kombi z płyt kompozytowych plus fragmenty betonowe tam gdzie potencjalnie może stać grill były by jakimś rozwiązaniem?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EmilKan 04.07.2017 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Albo kostka dekoracyjna są też takie,które nadają się własnie na taras jak Linea Platynowa, czy cos innego zabezpieczone środkiem przed zabrudzeniami i będzie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 05.07.2017 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Hmmm to może kombi z płyt kompozytowych plus fragmenty betonowe tam gdzie potencjalnie może stać grill były by jakimś rozwiązaniem?... W zestawie należy kupić ubranie pszczelarskie- na osy rezydujące w deskach tarasowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts