bw1978 16.05.2017 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Witam,jestem wlascicielem dzialki budowlanej, ktora przylega do drogi (ulicy) gminnej. Wiekszosc dzialek jest zabudowana poza moja. Przy ostatneij wizycie na mojej dzialce okazalo sie, ze gmina na mojej ulicy ustawila słupy oswietleniowe. Wszystkie sa ustawione na styku ogrodzen poszegolnych sasiadow. Jedynie moj jest ustawiony centralnie podsrodku mojej granicy z z droga gmina (na terenie dzialki drogi gminnej). A nie przy ogrodzeniu z ktorymkolwiek z sasiadow, jakby nakazwyal rozsadek. Jestem pewien, ze gdybym mial budynek, brame itd, nie postawiliby slupa centralnie przed moja dzialka. Napisalem do gminy, dlaczego tak ten slup jest ustawiony. W ten sposob nie pozwalaja mi tak zaprojektowac wjazdu na posesje jak bym chcial. De facto ograniczaja moje prawo wlasnosci., Gmina napisala, ze nie musieli tego konsultowac, bo to na ich terenie. Poza tym dostali na to pozwolenie na budowe. Moje pytania: czy przy pozwoleniu nie powinni mojej zgody dostac? czy w ogole moga sobie budowac slupy jak im sie podoba? Przeciez to chore jest. Z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 16.05.2017 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Mnie też nie pytali o żadną zgodę a postawili dwie lampy oświetleniowe wokół jednej i drugiej granicy. Co prawda mnie w niczym nie przeszkadzają a nawet się cieszę że w końcu lampy są bo miałem tam ciemnogród. Plany rozmieszczenia oświetlenia są dostępne u wykonawców i mnie się po prostu udało z nimi dogadać podczas montowania i dopytać co gdzie i jak będzie, ale gdyby mnie nie było zrobiliby tak jak im wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 17.05.2017 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Ale odległość wszelkich linii przesyłowych od granicy działki to 50 cm ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 17.05.2017 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Może i to jest 50 cm ale u mnie linia idzie w granicy działki a miejscami wchodzi na działkę i nikt się mnie nie pytał. Zabudowa jest ciasna i 50 cm nie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts