KornelPL 16.05.2017 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Witam,Jestem nowy i generalnie to mam wieksze pojecie o ciezkim uzbrojeniu (czolgi, artyleria etc.) niz o budowlance. Sprawa jest taka. Pacjent: dom jednorodzinny, pietrowy z poddaszem wybudowany pod koniec lat 60. Rury CO zabudowane w sciananach Choroba: ubytek wody z instalacji CO. W jednym z pokoi juz 2 razy w ciagu ostatnich 12 lat poszla rura - trzeba bylo kuc. Obecny ubytek wody choc niewielki (?) jest staly. Mowiac niewielki mam na mysli to, ze w przeciagu 2 tygodni z 1,1 na manometrze potrafi zejsc na grubo nizej 1. Probowalem aplikacji plynow Repa-500. Na razie brak poprawy, ale wydaje sie mi ze to wina zakonczenia okresu grzewczego (dzialanie plynu zalezne jest od pracy instalacji) oraz zamulenia instalacji. W zwiazku z powyzszym opisem mam kilka pytan 1) Czy macie jakies doswiadczenia ze srodkami podobnymi do Repa tj. uszczelniajacymi wycieki w instalacji 2) Jak wyczyscic rury od wewnatrza przed kolejna aplikacja plynu 3) czy spuszac wode z ukladu na okres letni 4) Czy istnieje jakikolwiek inny sposob uszczelnienia instalacji Na chwile obecna wymiana instalacji (rury + grzejniki) nie wchodzi w gre. Juz jestem sporo lzejszy po wymianie okien (16 okien!)Dzieki za jakiekolwiek sugestie i pomysly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 20.05.2017 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Po pierwsze czy na pewno wyciek? Może niesprawne naczynie wyrównawcze. Ja skutecznie usuwałem przecieki płynem LS-1 kupionym w Castoramie .Teraz ma inna nazwę - ale jest jakieś odniesienie w tej nazwie ..Instalacje uszczelniane 10 lat temu są nadal szczelne . Płyn ma postać mleczka ( biała zawiesina czegoś). Próbowałem REPY . Też nie zadziałała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KornelPL 24.05.2017 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Witam, Bardzo dziekuje Ci za odpowiedz. Naczynia wyrownacze niby sa ok. Co do plynu - pamietasz moze ostatnia orientacyjna cene i pojemnosc opakowania? Z symbolem LS jedyne co znalazlem w google to to: https://sklep.vitcas.pl/pl/p/Uszczelniacz-Przeciekow-Wewnetrznych-w-Instalacjach-C.O.-Vitcas-CH-LS/195?gclid=CjwKEAjw3pTJBRChgZ3e7s_YhAkSJAASG9VrP22dMoU8JsgifNiDNngkjQw2TA1dEsaZea4aesFpexoC_Dvw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 28.05.2017 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2017 Ja skutecznie usuwałem przecieki płynem LS-1 kupionym w Castoramie Jeśli Jankowski to przeczyta to spodziewaj wyzywania od amatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 29.05.2017 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Jeśli Jankowski to przeczyta to spodziewaj wyzywania od amatorów Uszczelnianie instalacji to usługa jak każda inna. Nie znam człowieka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts