Darjusz11 17.05.2017 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Witajcie, mam nadzieję że właściwy dział forum. Zamierzam rozpocząć mikroskalową produkcję betonu. W zasadzie to chce wyprodukować, może 1m3. Ale jeśli elementy, które zrobię spodobają się może przejdę na coś odrobinę większego. Wszystko wydawało mi się proste, dopóki nie zasłyszałem tematu pozostałości po produkcji - popłuczyn i resztek betonu. W związku z tym, że jest to dla mnie nowy temat chciałbym zapytać was, jak prawnie i organizacyjnej wygląda ta właśnie "brudna" strona produkcji betonu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 17.05.2017 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Kontakt na priv, na stronie w podpisie znadziesz też numer na mnie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darjusz11 19.05.2017 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Tak z rozmowy wywnioskowałem, że chyba lepiej przyjrzeć się mieszalnikom planetarnym, jeśłi planuje się w przyszłości drobna produkcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 05.06.2017 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Luxum: dziękuję za określenie mnie "zaangażowanym" Jak rozumiem fakt stwierdzenia, że lepszy od zwykłej betoniarki jest mieszalnik planetarny (w rozumieniu taki który miesza w poziomie) jest "zaangażowaniem" bo pozwala na znacznie więcej niż betoniarka. Jak rozumiem podrzucenie killku prostych metod jak poradzić sobie ze szlamem betonowym by nie było problemów z kanalizą to jest zaangażowanie... I tak dalej. Niestety nie każdego stać na super hiper wypaśną kilkusetmetrową halę z własnym osadnikiem zrobionym zgodnie z zaleceniami podręczników i tak dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 05.06.2017 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 W związku z tym, że jest to dla mnie nowy temat chciałbym zapytać was, jak prawnie i organizacyjnej wygląda ta właśnie "brudna" strona produkcji betonu? Pozdrawiam u mnie (Siedlce) wygląda to w taki sposób: 1. ścieki przemyslowe odprowadzasz do szczelnego zbiornika 2. podpisujesz umowę z oczyszczalnią ścieków 3. przed pierwszym odbiorem ścieków przyjeżdża ktoś z oczyszczalni i pobiera próbkę do badań. 4. na podstawie badania dostajesz określoną stawkę za 1 m3 ścieków. 5. wzywasz szambiarę i płacisz faktury. Finito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamkam 29.07.2018 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Do popłuczyn i resztek betonu są specjalne systemy. Wiem, że w firmie Teka z Warszawy wykonują takie instalacje do odzyskiwania wody z resztek betonu. Nie wiem czy dokładnie o to chodzi, a nie chcę wklejać linku Sprawdź sobie na ich stronie, w zakładce recykling. Daj znać, czy dobrze Cię zrozumiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
designernaetacie 29.07.2018 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Systemy za miliony monet niestety, na start raczej poszedł bym w szambowóz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts